Голямата любов на Фреди Меркюри – Мери

Никой от приятелите ми не може да я замени, казва певецът

Голямата любов на Фреди Меркюри – Мери | StandartNews.com

Голямата любов на Фреди Меркюри – Мери

„Единственият ми приятел това е Мери и не искам никой друг“, казва Фреди Меркюри за любовта на своя живот Мери Остин.

За нетрадиционната ориентация на легендарния солист на групата Queen знаят всички, а жената, която винаги е обичал, остава в сянка, пише BoredPanda. Мери е 19-годишна, когато в началото на 70-те години за първи път се среща с Фреди, чието истинско име е Фарок Булсара. Тогава тя работи в модния магазин „Биба“ в Кенсингтън, Западен Лондон, когато се запознава с „нестандартно“ изглеждащия музикант.

В свое интервю Мери казва:“ Той беше абсолютно уникален и уверен в себе си за разлика от мене. Трябваха ми три години, за да се влюбя в него истински. Но такова чувство не съм изпитвала към никого. С него се чувствах защитена.“ Двамата започват да живеят в малко жилище – тогава Меркюри все още не е звезда. Отношенията им продължават 7 години и певецът нееднократно повтаря, че за него Мери е незаменим приятел. И въпреки че отношенията им са все повече платонични – заради увлечението на певеца към мъже – връзката им се задълбочава.

„Нашият роман ще приключи със сълзи, но от тях възникна дълбока връзка и това никой не може да ни го отнеме“, казва Фреди. „Никой от любовниците ми не може да замени Мери. Тя беше моят единствен приятел, моята съпруга. Да, аз възприемах тези отношения като брак“, допълва той.

Фреди купува жилище на своята приятелка близо до неговото имение и разкрива душата си пред нея. А за него тя се грижи, когато певецът се разболява от СПИН. Остава с Фреди до самия му край, а той й оставя по-голямата част от състоянието си.

„Ако всичко се случваше по друг начин, ти щеше да бъдеш моята съпруга и при всички случаи всичко, което имам, щеше да бъде и твое“, пише той в своето завещание.

Остин се омъжва впоследствие за бизнесмена Ник Холфорд, но бракът се оказва нетраен. Има роман и с художника Пиърс Камерън, от когото са и двамата й синове и с когото също се разделя. Мери, както смятат нейните приятели, така и не си намира мъж, чиито душевни качества би могла да сравни с тези на Фреди. „Със смъртта на Фреди аз изгубих моето семейство. Той беше за мен всичко – с изключение на синовете ми“, казва тя след смъртта му.

67-годишната Мери Остин получава 51,3 млн. долара за филма „Бохемска рапсодия“, при това без да участва в него и без да има някакво отношение към сценария. От нея се искало само да даде съгласието си за заснмането му. За какво е получила огромните пари? Преди смъртта си Фреди й завещава 50% от своите бъдещи доходи от всички произведения, свързани с неговото име. Участниците от групата Queen - Фреди Меркюри, Брайън Мей, Роджър Тейлър и Джон Дикон са си поделяли финансовите постъпления на четири части. В завещанието си певецът разделя своята част между Мери, родителите и сестра си. На Остин той завещава 50%, и по 25% на родителите и толкова на сестра си. След смъртта на родителите му тяхната част от наследството отива при Мери, така че сега тя получава 75%.

В Мери Остин Фреди Меркюри определено намира родствената си душа. Тя живее в огромно имение за 25,6 млн. долара, сътоящо се от 28 стаи, в западната част на Лондон, което преди е принадлежало на певеца, и рядко общува с журналисти. А наследството й включва не само дома, но и колекцията от произведения на изкуството и мебели стил Людовик XV, които легендарният певец е събирал през целия си живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай