Главният секретар на МВР: Може да има невзривили се предмети под руините

Главният секретар на МВР: Може да има невзривили се предмети под руините | StandartNews.com

Проверяващи установили нарушения в завода преди месец

Под руините, които са останали, вероятността да има невзривили се предмети не е подценена. Всички компетентни служители, с които държавата разполага, са ангажирани към процеса. На място ще бъде и окръжният прокурор на Пловдив и всички процесуално-следствени действия ще бъдат извършени под конкретен негов надзор. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов в предаването „Събуди се" по Нова телевизия. Той пътува към Игнаово, където се извършва втори оглед на мястото.

Кризисният щаб, който вече е сформиран, ще се събере на работна среща около 10 часа, за да обсъди новата информация за случая, каза още Костов.

„Тепърва започват сложните преценки на тази динамична ситуация. Снощи нещата бяха по-чисти, периметърът беше отцепен и нямаше жертви. Когато се неутрализира възможността за нови взривове, ситуацията беше под контрол. Днес трябва да се направи компетентна преценка, дали е възможно да пуснем екипите, които ще извършат процесуално-следствени действия", обясни той.

Към момента с бронетранспортьори на Министерството на отбраната се изчиства външният периметър относно отломки и предмети, които биха могли да причинят взрив, уточни главният секретар на МВР. „След като се изчисти външният периметър пристъпваме към изчистване периметъра на складовата база като това ще извършат колеги от специализирания отряд за борба с тероризма и сапьори от Министерството на отбраната", добави той.

На мястото на взривилата се складова база има огромна дупка. Имало е проверка в завода само преди месец. Тогава представители на Инспекцията по труда са открили доста нарушения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай