Глътка въздух за Джулая

Меркурий спира ретроградния си ход за 1 юли

Глътка въздух за Джулая | StandartNews.com

Меркурий спира ретроградния си ход за 1 юли

Малко отдих никому не е излишен. Конфигурациите на звездното небе са планирали своята кратка ваканция за това лято. Тя почти съвпада с дните от нашата настояща прогноза. Между 28 юни и 2 юли включително дневното светило Слънцето е в превъзходни, хармонични отношения с планетата Нептун, което, от своя страна, позволява да се отдадем на "нищоправенето", разбира се, доколкото е разумно или ни позволи реалността на нашия ден. Още повече, че точно на 1 юли Меркурий застопорява своя "ретрограден" ход, решен на този и на следващия ден също да отпочива. Ясен знак към всички да последваме примера му. Настоящото "завръщане" на Меркурий към директно движение по зодиака се случва върху 24 - 25 градуси от знака на Близнаци. По логиката на астрологичните разсъждения този факт насочва вниманието ни към събития с дати между 23 и 25 май 2014 година и същевременно отбелязва, че ще сме в състояние да ги осмислим към средата на месеца едва след като Меркурий окончателно завърши своя втори "ретрограден" период за календарната година.

Астрологична прогноза за периода от 28 юни до 4 юли 2014 г.

ОВЕН

Оферта за работа

Свободата на избора - ето какво ви предоставя периодът, крие предизвикателства и опасности. Трябва да знаете накъде вървите, към какво се стремите и защо го искате. Необходимо е да сте сигурни в себе си и уверени, че поддавайки се на изкушенията, които ще застанат пред вас, няма да поставите на карта работата си, връзката си, любовта си. Интересни предложения и възможности за раздвижване по необичаен и примамлив начин на ежедневието няма да липсват. Те ще ви заставят да пуснете в ход своите принципи. Първо обмисляте, след това приемате или отказвате. В случая важно е как отсъждате, а не какво ще направите. 28 - 30 юни са изключителни дни точно поради горните пояснения. Изключителни са и заради шанса, който ви предлагат да излезете от рутината и да тръгнете по нов път, ако и дано да сте подготвени за него. Началото на юли ще потвърди правилността на решенията ви покрай нови предложения за работа или партньорство в професионалните отношения.

ТЕЛЕЦ

Обществени изяви

Вие се артистични и сте мисловно подготвени да се представите пред обществото по нестандартен начин. Предлагам ви да работите усилено върху себе си през последните дни от юни. Сигурно има какво да промените в облеклото, във външния си вид или в поведенческите маниери, за да съответства вашето излъчване на присъствието, което искате да внушите. Нуждаете се от силата на обстоятелствата и разчитате те да са на ваша страна през юли, за когато сте поставили в програмата си важни точки и дати за конкретни начинания. Както разбрахте от анонса, заради специалното поведение на Меркурий (МЕРКУРИЙ), първите дни от юли предлагат атмосфера, подхождаща на вашите намерения.

БЛИЗНАЦИ

Скучаете Тегаво начало на периода. Вие скучаете. Някои са разчитали на плановете, направени през май, но след като попаднаха на нови обстоятелства, промениха намеренията. На други ще се наложи към 30 юни да задействат нов план за действие по отношение на лятната отпуска или ваканция, след като работата ги затрупа. С други думи, остават ви малко свободни мигове и натоварването в делника се отразява на настроението ви. Не особено удовлетворяващи ще са обаче резултатите от усилията. Към 1 - 2 юли ще се наложи отново и отново да се преговаря и разговаря, докато всеки от вас реши за себе си, че е постигнал частичен успех. Мога единствено да ви подкрепя в решението да останете на работното си място през периода въпреки първоначалните намерения. Ще допълня още, че ще ви е много по-леко и лесно да се справите с появилите се задачи и ангажименти, ако се постараете да говорите на един език със заобикалящите. През разглежданите дни всякакъв род конфронтация е неразумна.

РАК

Активна почивка

Събирате преживявания, живеете активно, оценявате дейността и работата си като ползотворни. Остава да убедите заобикалящите да се вслушват по-често във вашите заключения, мнения и съвети. Както сами разбирате, седмицата ви може да се превърне във важен период от лятото, остава да решите кое е най-важното за вас. Моята препоръка е да помислите как да си организирате активен отдих, през който да се посветите именно на онези занимания и свои интереси, които биха могли да акумулират познания и да стимулират вашата самоувереност. И от двете се нуждаете, за да се справите успешно с предизвикателствата, идващи към вас след средата на юли, когато планетата Юпитер ще напусне територията на знака ви и ще се установи в знака Лъв. Оттам тя се готви да стимулира желанието ви за обществен и материален просперитет, което едва ли ще стане възможно без съответната предварителна подготовка и целенасоченост на усилията ви.

ЛЪВ

Време за действия

Няма да ви е лесно да се ориентирате в многотията от информации и разговори, с които ще е препълнено ежедневието ви през последните три дни от юни. Но това не би могло да послужи за оправдание, че сте взели едно или друго решение. Не можете, а и няма смисъл да държите друг отговорен за постъпките си. Най-малкото на вас самите това няма да ви прозвучи сериозно. Мисля си, че ще е далеч по-конструктивно, ако вместо да се оглеждате за спасителна сламка, овреме се прислушате във вътрешния си глас и прилагате принципите, оценявайки поведението на една или друга персона от близкото обкръжение. Не е необходимо да чакате 3 и 4 юли, за да си дадете сметка, че е време да се действа, защото надеждите и обещанията няма да ви свършат работа.

ДЕВА

Взискателни към себе си

Вие сте бързи и по-леки от въздуха, почти не докосвате земята, летите над проблемите на делника и живеете в свой свят. Последните три дати от юни позволяват не само тези, но и още своенравни желания. Околните и близките ви като че ли също нямат нищо против. Но дотук. Продължите ли да се носите по повърхността, много е възможно да направите стъпки в неправилна посока, да подкрепите неправилна кауза или нелоялни колеги. Началото на новия месец има други изисквания. Да се вглеждате в заданията, да четете прилежно указанията и да проверявате надлежно всяка информация. Не е необходимо да приемате думи, които звучат като небивалица за обещание, защото не искате да засегнете техния подател. На 3 и на 4 юли планетните положения ще подкрепят всички ваши намерения, ако сте взискателни към себе и организирани в работата си. Сами ще осъзнаете, че така се чувствате по-добре. А това не е малко.

ВЕЗНИ

Овладейте фантазията си

Време е да се присетите, че много неща в делника и от ежедневната ви програма подлежат на контрол от ваша страна. Ако се вгледате обстойно в обрисуваната картина към настоящия момент - приключва фазата на "ретроградния" Меркурий, (МЕРКУРИЙ) ясно ще си дадете сметка, че звездните позиции са се дистанцирали. Това е положение, което изисква вие да държите здраво юздите на своята воля и фантазия. Със сигурност има какво да си пожелаете и по отношение на успеха в работата, но преди всичко забележките ви са по външния вид, за начина на живот и хранене, по взаимоотношенията. И още нещо. Присъствието на небесни тела в знака ви (там е Марс, в края на периода и Луната) подсказва, че няма как да се разминете без пререкания под семейно-домашния покрив. Навременно е предупреждението ми за пълно въздържане от наставническия тон в общуването. Докато се огледате и осмислите причините за своето поведение, друг може да се закичи с победа.

СКОРПИОН

Бъдете предпазливи

Каквото и да правите през следващия седемдневен период, каквито задачи да предстоят и дори програмата ви да е преизпълнена с намерения, постарайте се да действате внимателно и предпазливо. Точно сега не трябва да се правите на герои. Никой няма да забележи старанието ви. Звездните предписания настояват за успокояване на всеобщата атмосфера и ни подсигуряват дни за релакс и акумулиране на енергия, докато вие сте си наумили да провокирате, да доказвате правота, да побеждавате. Огледайте се, виждате ли противник? Напразните усилия не водят до нищо - и в работата, и в любовта. Остава ви да приемете нежеланието на останалите да се състезават. Позволете си два спокойни дни, като подредите програмата си за 1 и 2 юли така, че за нищо да не прилагате големи усилия.

СТРЕЛЕЦ

Определете хоризонта си

Пригответе се да оценявате и да разглеждате в нова светлина стари въпроси. Не казвам проблеми, защото темите, които ви вълнуват, са толкова силно свързани с вашата екзистенция, че не е възможно да се разглеждат извън случващото се и в този момент. Събития и процеси от миналото днес стават все по-актуални. Ако до преди няколко месеца сте можели да си кажете: ще изчакам, то сега търпението ви е на приключване. Определено въпросите, които визирам, са тясно преплетени с вашите лични взаимоотношения. Вие искате да определите своя хоризонт, знаете кои са вашите приятели, на кого можете да разчитате, кой няма да ви предаде. Интересувате се с цялата отговорност, с която се отнасяте към бъдещето си. Убедена съм, че тези ваши разсъждения са навременни. В началото на юли стартира период на промени и се появят нови обстоятелства, за които вие ще сте напълно подготвени.

КОЗИРОГ

Оцветете живота си

Светът е приятно място. Така се чувствате и се зареждате с оптимизъм по отношение на бъдещето. Чудесното настроение, в което ще ви свари краят на юни, отприщва желания, идеи, намерения и нито едно от тях не се подчинява на обичайните правила и цели. Вие искате да преобразите живота си, да внесете цветен, странен и нов елемент в него, който също така да е привлекателен за околните. Надявате се, по този начин да преустроите и техния делник. Неусетно ще вървите към задълбочаване на чувства и отношения. Възможно е някои да пристъпят към решения, превръщайки сериозните си намерения в реалност. Не мога да отрека, че моментът е напълно подходящ за стъпка към по-голяма самостоятелност. Вие можете да си го позволите, тъй като разчитате изцяло на отговорното си отношение към света. Първите четири дни от юли ви предоставят именно такава възможност, а и ще имате време надълго-нашироко да обсъдите намеренията си с другата страна, участничка в плановете ви.

ВОДОЛЕЙ

Отдайте се на творчество

Най-хубавото за вас през предстоящите седем дни е потенциалът им за подсигуряване на спокойно ежедневие и на плавен преход между отдих и работа. Не изпитвате никакви затруднения при справянето с делничните въпроси и задачи, но същевременно сте се приготвили да се възползвате от хармоничното съчетание между Слънцето и Нептун (СЛЪНЦЕ И НЕПТУН). Преобразявате с творчески замах битието си, забравяте за екзистенциалните нужди и в началото на юли се обръщате към казуси и замисли от миналото, които все още не са намерили място в живота ви или съответстващо разрешение. Надали те отново ще ви затруднят, след като е ясно, че сега сте готови да приложите нов, творчески си подход към тях. Мнозина ще вдъхнат живот на стари, поизхабени с времето отношения, или ще открият в стари лица приятелите, на които ще решат отново да се доверят.

РИБИ

Застраховка дом

Вие се интересувате единствено и само от онова, което се случва или е в състояние да засегне по един или друг начин добруването на вашето малко общество - семейството. На първо място поставяте сигурността на вашия дом и ще направите постъпки да я уплътните, замисляйки как да я защитите от предполагаеми обстоятелства. Мнозина ще си помислят, че е време да направят застраховка, което съвсем не означава, че ще изберат някой традиционен вариант. Намислили са нещо и ще впрегнат усилията си, за да го проверят. Последните дни от този юни са подходящи за консултации от този род, както и за съгласуване на намеренията ви с близките. Хората наоколо трябва да са наясно с дълбочината на вашите чувства и със задълбочеността, с която вие обследвате нещата. Не трябва да има грам съмнение в целесъобразността и далновидността на постъпките ви. Първите дни от юли ще поразбъркат плановете ви. Това няма да ви обезкуражи и вие ще пренесете усилията към дните около средата на юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай