Гигалайк за Коледна украса носи награда

Гигалайк за Коледна украса носи награда | StandartNews.com

С песни и танци палят елхата на София на 1 декември

Гигалайк за коледна украса в София ще носи награда. Кметството вече пусна празничната надпревара. Тя се казва "Да украсим София за Коледа" и всеки, който иска, може да изпраща свои снимки с празничната премяна на сграда, прозорец, балкон, дворно или междублоково пространство на имейл адрес - [email protected] до 20 декември 2015 г. Снимките ще бъдат публикувани във фейсбук страницата "Да украсим София за Коледа". Тези с най-много харесвания ще получат награди от общината, съобщиха от "Московска" 33. Оттам тепърва ще уточнят какви ще са призовете за отличниците. Очаква се те да са коледни дръвчета с корени или цветя, тъй като идеята е кампанията да мине под надслов "Назад към природата".

Въпреки топлото време навън от общината вече подготвят празничната градска украса за Рождество. По традиция над 3000 камбанки, елхички, панделки и снежинки ще грейнат по големите булеварди в столицата на 1 декември. Тази година за първи път от НДК ще тръгне празнично шествие с музиканти и танцьори по бул. "Витоша" в 18 часа. То ще стигне до градинката пред хотел "Рила", където тържествено ще бъдат пуснати светлините на високата 22 метра елха.
През целия ден на 1 декември празнично украсен ретро трамвай ще се движи от площад "Възраждане" до площад "Журналист". За първи път в него формация "Дикси бойс бенд" ще забавлява пътниците с музикални изпълнения. Изкуствени елхи пък ще грейнат в Градската градина срещу Националната художествена галерия и в градината "Кристал" срещу Военния клуб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай