Фандъкова моли протестиращите да пазят паметниците

Фандъкова моли протестиращите да пазят паметниците | StandartNews.com

София. „Обръщам се към всички - да пазим паметниците, защото наистина е недопустимо да посягаме на тях. Това е паметта за всички". Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред БГНЕС по повод протестите.

"Опитваме се да поддържаме и почистваме паметниците, боядисани от протестиращите. По-голямата част от протестиращите се отнасят много отговорно към града си", допълни Фандъкова и уточни, че голяма част от демонстрантите почистват всяка вечер след себе си.

Протестиращите и полицията трябва да следят реда в протестите, каза кметът и припомни, че от МВР работят активно, тя даде пример с протеста „На кафе пред парламента", при който полицията успя да убеди протестиращите да спрат блокадата на бул. „Цар Освободител".

„Това, за което се договорихме в рамките на работния ден се получава. Дава се възможност за проходимост на улиците, така че вярвам, че полицаите, които работят достатъчно компетентно могат да свършат своите задачи", коментира Фандъкова сутрешните антиправителствени протести.

Както „Стандарт нюз" писа, преди три дена лъвът пред Съдебната палата в София осъмна с украса. Лицето на животното беше изрисувано със бял, червен и зелен спрей. Освен него, по-рано в знак на протест, бе нашарен и друг паметник- на Съветската армия. По протестите сутрин и вечер много хора се качват на паметниците в столицата, развяват знамена и лепят различни лозунги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай