Сряда,

Чудо! Шпионски телефон - със странична камера

От: СТАНДАРТ -
Чудо! Шпионски телефон - със странична камера
A
A
A

Oppo е патентовал първия смартфон със странична камера. Това съобщава холандското издание LetsGoDigital.

Информация за патента е намерена в базата данни на Световната организация за интелектуална собственост (СОИС).  Според представената диаграма в края на телефона за камерата се прави перфорация, благодарение на която устройството ще може да прави снимки на обекти отстрани.

Новият смартфон е абсолютно шпионски. С него обектът на практика няма да разбира, че го снимате, защото няма да се налага да въртите устройството.

В описанието на патента се казва, че това изобретение ще ви позволи да снимате снимки и видеоклипове на смартфон от различни ъгли. Когато обектът се премести настрани, телефонът не трябва да се обръща, тъй като обектът ще попадне в зрителното поле на страничната камера. Също така, този дизайн ще ви позволи да правите триизмерни снимки.

Според инженерите на Oppo подобно решение е евтино и не изисква инсталиране на допълнителен обектив. Система от огледала ще бъде разположена отстрани на притурката, докато изображението ще бъде заснето от основната камера.

„Веднага щом камерата установи, че обектът се движи надясно извън рамката, огледалото ще се завърти и страничната камера ще се активира, за да продължи снимането на събитието в пълен фокус“, се казва в патента. Не се съобщава дали Oppo възнамерява да приложи това изобретение към реални смартфони.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички