Борисов: "Стандарт" е двигател на идеи

Борисов: "Стандарт" е двигател на идеи  | StandartNews.com

Бойко Борисов, министър-председател на Република България

Приемете моите поздрави по случай 24-ата годишнина на вестник „Стандарт". Пожелавам на целия екип да бъдете все така активни, за да реализирате всичките си творчески идеи. Вестникът ви се отличава с богатство от теми, което го прави отличен информационен източник. Желая ви и в пътя ви напред да съхраните неспокойния си журналистически дух и обективност.

Г-жо Бозукова, кампаниите, които провеждате, показват, че една медия има капацитета да насочва обществената енергия към градивни инициативи. „Да! На българската икономика", „Чудесата на България", „Новата генерация" са само част от примерите как „Стандарт" може да бъде двигател на идеи и конкретни решения на проблеми в различните сектори на икономиката в България.

Бъдете здрави! Весел празник и много добро настроение!

Печелите доверие

Кристалина Георгиева, заместник-председател на Европейската комисия с ресор Бюджет и човешки ресурси

Честит 24-ти рожден ден на вестник "Стандарт"! Пожелавам на Вас г-жо Бозукова и на целия Ви екип кураж и вдъхновение, с които да защитавате най-високите журналистически стандарти. Уверена съм, че те са най-прекият път към доверието на читателите и най-добрият отговор на предизвикателствата на нашето време.

Бъдете благословени

Неофит, патриарх Български

По повод годишнината от основаването на в. "Стандарт" отправяме своите най-топли отечески благопожелания към ръководството, сътрудниците и читателите на вестника! Призоваваме Божието благословение над вас за достоен, изпълнен със себеотдайност, правдивост и любов живот, здраве и преуспяване в добрите и полезни начинания.

ЧРД и успех на България в Рио

Принц Албер II, член на МОК

Честит 24-и рожден ден на вестник "Стандарт". Възрастта ви е сериозна за съвременен ежедневник. Желая ви много здраве и късмет и чрез вас искам да пожелая успех на българските спортисти на олимпиадата в Рио.

Вие сте сред победителите

Магърдич Халваджиян, продуцент

Честит празник, приятели. 24 години са си почти четвърт век, а четвърт век вече е история. За България това е историята на прехода, през който се родиха стотици медии. Но малцина оцеляха. Вие сте сред победителите - и за това винаги има причина. Не се отказвайте. Благодарим за коректността и професионализма.

Отразявате обективно

Николай Расторгуев, солист на група ЛЮБЭ

Бъдете обективни! Бих искал да пожелая на читателите на в. Стандарт да получават само обективна информация за взаимоотношенията между ЕС и Русия, а това вече зависи от вас, журналистите на „Стандарт". Затова пожеланието ми е да отразявате вярно, точно, смело и обективно събитията, да предоставяте достоверната и правдива информация. Не се поддавайте на течението, като много други медии, не се обръщайте на където духа вятъра. Мислете със собствената си глава! Носете достойно името си „СТАНДАРТ"!

Радвайте читателите

Кафу, световен шампион по футбол

Честит рожден ден и бъдете благословени. Радвайте читателите си в много интересни новини, и с повече спорт!

Винаги подкрепяте отговорния бизнес

Кирил Домусчиев, председател на КРИБ

От името на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и лично от свое име ви поздравяваме целия екип на в. "Стандарт" по случай 24-ия рожден ден на изданието. Като национално отговорна медия и като член на КРИБ в. „Стандарт" допринася за подобряване на бизнес средата и за налагане на светлия, национално отговорен бизнес. Съвместната ни инициатива „Да! На българската икономика" и проведените многобройните национални дискусии вече втора година подкрепят национално отговорния бизнес в България. Детайлна и много полезна информация, перфектна организация, откритост и дискусионност – това характеризира и общите ни събития, и самият вестник „Стандарт". Сигурен съм, че ще продължим да работим заедно, за да направим България едно по-добро място за правене на бизнес и за създаване на добри новини. Желая Ви и занапред спорна работа, много творчески успехи и нека вестник „Стандарт" бъде все така градивен, позитивен и полезен за своите читатели, за бизнеса и за обществото!

В десетката сте на обективността

Сотир Цацаров, главен прокурор на Р България

На вестник Стандарт желая да запази същия точен мерник - в "десетката" на обективността и информираността! Вече 24 г. сте в интереса на читателите. Като един от тях пожелавам здраве и сили на целия екип! Бяхте сред пионерите във вестникарството - сега сте сред учителите! Честит рожден ден!

Покорявайте нови върхове

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, зам.-председател на ПП ГЕРБ

Поздравявам целия екип на вестник „Стандарт" по случай 24-татата годишнина от създаването му. През тези години вестник „Стандарт" се наложи като стандарт за отразяване на обществения живот и политиката в България. Приемете искреното ми възхищение за дългите години упорит труд, благодарение на който се превърнахте в сериозен фактор на медийния пазар. Заради професионалното отношение към отразяването на важните събития в страната, Вашият вестник напълно заслужи своя авторитет и позиции сред читателите от всички възрастови групи. 24 години е една зряла възраст, но съм уверен, че пред „Стандарт" тепърва предстоят нови върхове!

Медията ви е социален фактор

Д-р Красимира Ковачка, лидер на БДЦ

Кампаниите, които провежда вестник "Стандарт", го превърнаха в истински социален фактор. "Да на българската икономика" и "Чудесата на България" са само част от примерите, как една медия може да е двигател на идеи и конкретни решения на проблеми в цели отрасли като туризъм и икономика. 24 години да си в основата на формирането на общественото мнение е гаранция за наличие на много опит, професионализъм и постоянство. Бъдете все така последователни в обективността си и през годините напред и продължавайте да бъдете пример на медийния пазар за национално отговорна медия.

Задавате и отговаряте на високите стандарти

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС

Честит празник на в. "Стандарт"! Мисията на всички нас, които участваме активно в обществено-политическия живот на България е да работим така, че всеки следващ ден да бъде по-добър и по-сигурен във всичките му форми. Но и всеки един от нас трябва да прави това, което най-добре умее. В. "Стандарт" вече 24 години доказва, че умее да задава и да отговаря на високите журналистически стандарти. Информираността, обективността и високите професионални стандарти са това, което трябва да ви води. Приемете нашите най-сърдечни благопожелания за здраве и успехи на целия екип на в. "Стандарт".

Създавате ценности

Корнелия Нинова, председател на БСП

Приемете моите поздравления по случай 24-та годишнина от създаването на вестник "Стандарт". За 24 години медията Ви заслужено спечели доверието на многобройните читатели с обективност и коректност. Талантливият екип на вестника показа, че има мисия - не само да информира, но и да насърчава ценностите в българското общество.
Използвам повода да изкажа уважението си към инициираните от "Стандарт" кампании в подкрепа на родната икономика и в популяризирането на българските природни и исторически богатства. Пожелавам на Вас и целия екип на вестника здраве, вдъхновение и още много верни читатели!

Правите най-добрите разработки

Красимир Каракачанов, зам.председател на НС и председател на ВМРО

Най-сърдечни поздрави по случай 24-та годишнина от излизането на първия брой на вестник "Стандарт". За тези години екипът ви се наложи като еталон за професионализъм в журналистиката в името на вашите многобройни читатели. Пожелавам ви още дълги години да ги радвате с обективно поднесена актуална информация и интересни разработки и четива, за да докажете, че в модерното време вестникът на хартия не е загубил своята аудитория, че той има място и роля в съвременния живот. Пожелавам на екипа, а чрез вас и на читателите ви много здраве и лични успехи.

Показвате силата на новата журналистика

Цецка Цачева, Председател на Народното събрание на Р България

Честит 24-ти рожден ден на вестник „Стандарт"! През тези години постигнахте много на медийния пазар в България в среда на остра конкуренция. Извървяхте дълъг и стръмен път, който ви утвърди като водещ авторитет сред обществото. Вие заслужихте доверието на политици, общественици и читатели чрез честното си и обективно перо и се превърнахте в основен източник на информация. За 24 години демонстрирахте силата на новата журналистика и я превърнахте в своя запазена марка. Поздравявам ви за волята и за професионализма!

Сигурен източник на актуални теми

Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика

Позволете ми да отправя сърдечни поздрави към целия екип и всички читатели по повод 24-тия рожден ден на вестник Стандарт. За всички тези години вие оставате ежедневен източник на най-актуалните новини и свежи теми за многобройната читателска аудитория. Пожелавам на целия колектив творчески успехи в търсене на нови идеи!

Показвате най-добрите атракции и дестинации

Николина Ангелкова, Министър на туризма

Поздравявам целия екип с 24-ият рожден ден на вестник „Стандарт"! Фактът, че вече почти четвърт век сте активни на българския медиен пазар е признание за качеството на Вашата работа. Високо ценя последователните усилия на медията да популяризира възможностите за туризъм в страната и да представя все повече, и повече атракции и дестинации на своите читатели. Пожелавам Ви здраве и енергия, за да приемате нови предизвикателства и да бъдете все по-успешни в инициативите, които подемате.

Помагате ни активно в диалога с обществото

Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика

На целия екип на вестник „Стандарт" пожелавам здраве, лично благополучие и нови успехи. Благодаря ви за отговорното и професионално отношение към темите в областта на труда и социалната политика. Поздравявам ви за обективността, както и за инициативите, с които активно допринасяте за пълноценния диалог между институциите и обществото. Честит рожден ден!

Наложихте високи стандарти

Владислав Горанов, Министър на финансите

Разбирането ми за модерна журналистика включва обективен анализ на факти, коректно позоваване на източниците, проверка за достоверност на публикуваната информация, придържане към етичните норми на професията и отговорност към обществото при предоставяне на чувствителни за него новини. Затова, че като медия Вие отстоявате тези принципи, имам честта да Ви поздравя с 24-ия Ви рожден ден. В трудните времена за традиционните издания, които дойдоха с бума на информационните технологии, Ви пожелавам да намирате успешния път за адаптирането към новата информационна среда. Бъдете иновативни, мислете различно, търсете непознатото и същевременно съхранете себе си и не отстъпвайте от високите стандарти, които сте наложили. Уверен съм, че при все по-силната конкуренция на медийния пазар, ще докажете професионализма на екипа Ви и ще продължите да поддържате "Стандарт" в клуба на авторитетните информационни издания в България. В личен план желая на всички, ангажирани с работата и издаването на вестника, много здраве, удовлетворение и мотивация за развитие.

Следвате съвестта си

Екатерина Захариева, министър на правосъдието

Приемете най-искрените ми поздравления по случай рождения ден на един от най-авторитетните ежедневници у нас! Почти четвърт век вестник „Стандарт" успешно изпълнява нелеката мисия да отразява обективно промените и ежедневието на обществото ни. През 24-годишната си история изданието, което всеки ден правите с всеотдайност и професионализъм, се наложи като стандарт в журналистиката. Пожелавам ви и занапред да следвате съвестта си, а не силните на деня. Вървете все така смело напред! „Стандарт", бъдете здрави!

Развивате национални каузи

Ивайло Московски, Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Вече 24 години денят на повечето българи започва с вестник "Стандарт". За мен и екипът, с който работя, вестникът е символ на независимата журналистика и на обективната информация. Инициативите за популяризиране и за възраждане на национални каузи, свързани с икономиката, природата и културата, допринесоха изключително много за развитие на националните ценности и за утвърждаване на авторитета на българската държава в чужбина.

Днес „Стандарт" е активна част от българското информационно общество със своите онлайн издания. Чрез тях ставаме свидетели и преки участници в реално време на случващото се в България и по света. Желая на Вас и на целия екип на вестника още много години творчески и лични успехи! Честит празник!

Задържахте доверието на многобройните си фенове

Лиляна Павлова, Министър на регионалното развитие и благоустройството

Приемете сърдечните ми поздравления по повод 24-тия рожден ден на вестник „Стандарт". В продължение на всички тези години екипът утвърди ролята на изданието като един от водещите информационни източници, отразявайки обективно най-важните събития, което задържа доверието на многобройните Ви читатели. Вярвам, че ще продължите да сте все така обективни и коректни в позицията си. Бъдете здрави и нека щастието и професионалните успехи вървят ръка за ръка с Вас!

Улавяте пулса на събитията

Божидар Лукарски, Председател на СДС и министър на икономиката

Приемете най-сърдечните ми поздравления по случай 24-тата годишнина на Вашия вестник. Трибуна на свободното слово и медия с характер, която отстоява позициите на гражданското общество и отразява честно и безпристрастно случващото се около нас, е най-точното определение за „Стандарт". Ориентиран към широка аудитория, вестникът привлича все повече читатели, защото успява да улови динамиката и пулса на събитията. Доверието на публиката е наградата за всяка медия. Вашият вестник отдавна е постигнал това, за което свидетелства неговата почти четвъртвековна история. Пожелавам на целия екип на вестника много здраве, радост, професионални успехи, голям тираж и все повече верни читатели."

Достоен и доверен партньор

Даниел Митов, Министър на външните работи

Приемете моите най-искрени пожелания за здраве и благоденствие на екипа по повод рождения ден на в-к "Стандарт". Живеем в свят на предизвикателства и доверието се оказва сред най-ценните достойнства. Вие и Вашият екип без съмнение сте сред заслужилите определението "достоен и доверен партньор". Продължавайте да бъдете коректив на властта и коректен партньор на своите читатели.

Използвам възможността да Ви благодаря, че независимо от обстоятелствата, неуморно и с нужното постоянство отразявате външната политика и произтичащите международни новини. Аз и служителите на Външно министерство Ви пожелаваме да не нарушавате изградените принципи, от които се ръководите в професионалната си длъжност, а също така и да останете достатъчно приспособими към променящата се "глобална атмосфера". Бъдете все така пример за висок стандарт и продължавайте да следвате принципите, в които вярвате.

Извоювахте си авторитет

Десислава Танева, Министър на земеделието и храните

Честит 24-ти рожден ден на екипа на вестник „Стандарт"! С всяка изминала година Вашето издание изгражда свой собствен облик и утвърждава позициите си на водещ национален ежедневник. Вестникът успя да преодолее предизвикателствата на времето и остана ангажиран с важните обществено – политически и социални проблеми. Празникът е повод да се гордеете с извоювания авторитет през годините, когато с много усилия и екип от съмишленици Вие изградихте облика на изданиe, коeто днес радва голям брой читатели. В празничния ден пожелавам на Вас и екипа Ви здраве, още по-висок тираж, развивайте добрите традиции на вестника, които да Ви носят удовлетворение от добре свършената работа!

Дискутирате значими теми

Ивелина Василева, Министър на околната среда и водите

Примете най-искренните ми поздравления за 24-ия ражден ден на вестник "Стандарт". За мен е удоволствие по този празничен повод отново да отбележа професионализма на ръководената от Вас медия и приноса й в повишаването на обществената информираност. Високо ценя активната Ви работа за дискутиране на национално значими теми сред които и опазването на околната среда. Нека успехите ви ви съпътстват и за наред! Желая на Вас и екипа от журналисти здраве, щастие и бъдещи професионални постижения.

Имате новаторски идеи

Николай Ненчев, министър на отбраната

Приемете моите най-сърдечни поздравления към Вас г-жо Бозукова и екипа на в. "Стандарт" по повод 24-ата годишнина на вестника! Бъдете винаги тази талантлива и амбициозна медия, която не пропуска да ни информира за актуалните събития за страната и света, която умее да критикува обективно и се отличава с новаторски идеи и етични принципи. "Стандарт" е категоричен авторитет както за българската общественост, така и за професионалната журналистическа общност. През годините Вие превърнахте изданието не само във влиятелен вестник, но и в медия, която е в основата на всички значими обществени кампании. Нека Вашият професионализъм да продължи да бъде критерий за безпристрастна и обективна журналистика! Вярвам, че и за напред Вие и екипът Ви ще продължите да се радвате на нестихващо читателско доверие и интерес. Желая Ви крепко здраве, творческо вдъхновение и успехи в бъдещите начинания!

Имате кураж за обективност

Меглена Кунева, заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката

Уважаеми журналисти от в. "Стандарт", приемете поздравите ми за 24-ия рожден ден на Вашето издание! За тези години вестникът се наложи с поднасянето на коректна и навременна информация, което е знак за качествена журналистика. „Стандарт" утвърди своето медийно присъствие с бдителността си за чувствителните за обществото теми. С компетентност, амбиция и кураж Вие спечелихте доверието на своите читатели! Пожелавам Ви да продължите да доказвате, че "Стандарт" е медия, която означава бърза и обективна информация. Бъдете живи и здрави, улавяйте обществения глас и пазете свободата на словото си!

Пазите културното ни наследство

Вежди Рашидов, Министър на културата

Поздравявам ви сърдечно за 24-ия рожден ден на „Стандарт" – един от символите на съвременната българска журналистика! Щастлив съм, че през всичките тези години на страниците на вестника ви намериха място и много хора на изкуството. Благородна е и мисията ви за опазването, възстановяването и популяризирането на историческото ни наследство. Не спирайте да отстоявате значими национални каузи, да подпомагате съхраняването на националната гордост, на нашите традиции и ценности, на българщината. Убеден съм, че и кампанията "Чудесата на България" на "Стандарт" допринесе за популяризирането на историческите ни, културните, природните и географските ни забележителности - у нас и по света, като помогна на мнозина да преоткрият красотите на страната ни. Пожелавам ви да съхраните и едно от най-важните неща, което сте завоювали през този изминал вече близо четвърт век - доверието на читателската аудитория. И нека българската култура все така широко присъства на вашите страници!

Доказани професионалисти

Красен Кралев, Министър на младежта и спорта

Приемете моите най-искрени пожелания към Вас и целия екип на в. "Стандарт" по случай 24-ата годишнина от неговото основаване! Вярвам, че посрещате този празник с удовлетворение на доказан професионалист и ръководител на една утвърдена медия в България. Използвам празника за да пожелая на всички, свързали професионалния си и житейски път с в. "Стандарт" да сте здрави и да имате много години пред себе си за осъществяване на творческите си идеи.

Големи постижения

Теменужка Петкова, Министър на енергетиката

Поздравявам Ви по случай 24-та годишнина от създаването на в. „Стандарт"! Искрено приветствам журналистите и целия екип на медията и вярвам, че заедно с годините, които оставяте зад себе си, ще увеличавате професионалните си постижения и ще затвърждавате даденото Ви от читателите доверие. Като министър на енергетиката използвам възможността да Ви поздравя за експертните анализи и обективното отразяване на важните за българската енергетика теми, представяйки различните гледни точки. Уверена съм, че нашето активно сътрудничество ще продължи и занапред, за да можем да предоставяме на българското общество коректна и точна информация за българския енергиен сектор. Още веднъж, честит рожден ден!

На целия екип на в. „Стандарт" желая отлично здраве, лично щастие и успехи в отговорната Ви работа на двигател на множество обществени каузи.

Имате енергията

Румяна Бъчварова, заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи

Уважаеми журналисти на "Стандарт", поздравявам ви по повод 24-та годишнина от основаването на вестника. Желая вдъхновение, енергия и здраве, за да продължите и занапред да печелите доверието на читателите. 

Показахте светините ни

Йорданка Фандъкова, кмет на София

Уважаема госпожо Бозукова, поздравявам Вас и екипа на в. „Стандарт" с 24-та годишнина от излизането на първия брой. През годините вестникът запази своето водещо място сред българските издания и това се дължи на работата, отговорността и професионализма на репортерите и редакторите. Използвам случая да благодаря за интереса, които имате към развитието на София, проектите на града и разкриването на културно-историческото наследство. Поздравявам ви за кампаниите, които изданието провежда за популяризирането на национални обекти, превърнали се в исторически забележителности, както и за открояването на успехите на българските спортисти. Тези инициативи са пример за осъзната ролята на медиите, както да информират, така и да образоват и възпитават.

Вдигате летвата все по-високо

Ангел Папазов, кмет на Първомай

За мен е изключително удоволствие да поздравя Вас и целия екип на вестник „Стандарт" с 24-тия рожден ден! За изминалите години Вашите читатели постоянно нарастваха, а заедно с това растеше и доверието им към Вас. Спечелихте ни с професионализъм, с коректност на актуалната обществена и специализирана информация и като вестник, в който намират място задълбочени и аналитични материали от нашето ежедневие, от вътрешната и международна обстановка. За мен като кмет на община Първомай е особена чест, че нашата малка община с проблемите и успехите си намира място в страниците на Вашия вестник. По този начин ни давате правото на обществено достояние, че Община Първомай успешно реализира ангажиментите, свързани с изпълнение на инвестиции с европейско финансиране, насочени към решаване на сериозни проблеми на базисната и екологичната инфраструктура, с подобряване качеството на средата, с културния и историческия потенциал.

Надявам се, че и занапред ще продължите да информирате своите читатели обективно, задълбочено и професионално, защото това е Вашият стил, Вашата летва, която поставяте все по-високо, защото имате качествата да я надминавате всеки път. Желая на Вас и на екипа Ви здраве и професионални успехи на високоотговорното и обществено значимо медийно поприще!

АНГЕЛ ПАПАЗОВ
Кмет на община Първомай

Спасихте културно- историческото ни наследство

Панайот Рейзи, кмет на Созопол

Искам да поздравя г-жа Бозукова и екипът на в-к „Стандарт" за огромните усилия, които полагат да популяризират българската археология и история. В продължение на няколко години те успяха не само да направят „Чудесата на България" обществена тема, но и да привлекат държавни институции, обществени и браншови организации в реализирането на кампанията като преврърнаха темата за опазване и популяризирането на историческото ни наследство в тема за туризъм и бизнес. Да, точно така- туристически бизнес. Созопол е пример как участието в кампанията „Чудесата на България" и съпътстващи наши политики, дава резултат. Стотици хиляди организирани и индивидуални туристи са посетили през годините остров Свети Иван, където бяха намерени мощите на Св. Йоан Кръстител, Археологическият музей, където се съхранява реликварият, в който бяха открити и където посетителите могат да видят уникални артефакти от хилядолетната история на града. Нашето участие в кампанията „Чудесата на България" бе съсредоточена в популяризирането на поклоническия и религиозния туризъм, което допълнително повиши интереса към църквите в Созопол и посещенията там. Това са туристи, които идват в Созопол не само заради прекрасното море, но и заради богатата история и уникална архитектура.

Кампанията на в-к „Стандарт" дава възможност на участниците в нея не само да получат популярност, на и да разработят по нататъшни политики, които да доведат до устойчивост на туристическия продукт. Ние, в община Созопол го направихме. Пожелавам и на сегашните участници да се възползват максимално от предоставената възможност. На г-жа Бозукова и на екипът й пожелавам успешна кампания и още много родолюбиви инициативи.

Продължавайте да откривате Чудесата на България

Димитър Николов, кмет на Бургас

Приемете моите сърдечни поздравления по повод новото шесто издание на кампанията „Чудесата на България". Инициативата на вестник „Стандарт" спомага за запазване на българските традиции, националната ни идентичност и съхранява духа ни. В обектива й в момента са българските манастири. Това ще помогне за запазване на тези духовни и културни средища, които са уникални както за страната ни, така и за Европа. С кампанията „Чудесата на България" вашата медия се утвърди, освен като сериозна и отговорна, и като съхранител на българщината.

Пожелавам Ви здраве, късмет, успехи и продължавайте да откривате и показвате на обществото чудесата на България.

Направихте Перперикон световно известен

Хасан Азис, кмет на Кърджали

Със сигурност Кърджали вече е добре позната туристическа дестинация. Доказателство за това са спечеленото второ място в първата кампания на в. „Стандарт" - „Чудесата на България", реализирания проект за близо 4 млн. по ОПРР „Перперикон - дом на богове и хора" и спечеления проект по Норвежка програма за 1,5 млн. лв. за консервация и реставрация на древния паметник. В. „Стандарт" почти четвърт век е на медийния пазар, където борбата е ежедневна и трудна. През тези години вървите напред в своето развитие. Честването е повод за самочувствие, но и признание на вашите читатели. Работете и отстоявайте каузи като "Чудесата на България", които популяризират културното наследство и съхраняват българския дух. Успешните кампании, водени от вестника за развитието на регионите, са доказателство за силата на медията. "Стандарт" е винаги актуален, защото успява да предаде динамиката на времето.

Уважаема г-жо Бозукова, приемете най-сърдечни поздрави по случай 24-тия рожден ден на Вашия вестник! Желаем на Вас и екипа Ви здраве, много успехи и творческо вдъхновениe!

Много медии се учат от вас

Стефан Радев, кмет на Сливен

Поздравявам Ви с рождения ден на вестника, чието име през годините се превърна в еталон за професионализъм и мерило за стойностна журналистика. Стандартът на „Стандарт" е доверие, прецизност, достоверност и точност!

„Стандарт" е марка на медийния хоризонт, от която могат да се учат не само изданията на пазара на печатните медии в България, а и всички останали, които се борят за място в интернет пространството. Пожелавам Ви много здраве и все така да защитавате етичните принципи в журналистиката, да откривате качествените новини в морето от информация и да отстоявате истината. Бъдете дръзки и смели, защото само така достигате до всяко кътче на България!

Почитате регионите, помагате на хората

Огнян Ценков, кмет на Видин

Поздравявам най-сърдечно екипа на вестник „Стандарт" с 24-тия рожден ден на вестника. Желая му да продължава все така напред и да прави един от най-хубавите вестници у нас. Да поставя важни, интересни и злободневни теми. С вестник „Стандарт" е свързано едно от най-вълнуващите ми преживявания като кмет на Видин от есента на 2015 година. Много скоро след като поех поста, аз защитавах нашата най-голяма забележителност – крепостта „Баба Вида" на заключителния етап на кампанията на вестника „Чудесата на България". Тогава цяла България видя чрез екрана на БНТ златната огърлица, която е намерена в крепостта при разкопки преди четвърт век. Дотогава тя не беше показвана и зрителите я видяха за първи път. За първи път показах и фототипното издание на Бдинския сборник, който е написан вероятно във Видин по поръка на царица Ана. Той съдържа 16 жития на жени-светици. Изтъкнах, че това е доказателство за съществуването във Видин на книжовна школа през 13 – 14 век. Всичко това повиши интереса към крепостта дори и сред жителите на нашия град. Мнозина ми споделиха, че за първи път научават и виждат златната находка и сборника.

„Стандарт" представи Видин и в рубриката си „Региони". Това също повиши интереса към нашия град. От страниците на вестника читателите се запознават с нашата работа, с усилията, които полагаме за развитието на града. Затова искам да изкажа моите и на всички граждани на старопрестолния Видин благодарност за вниманието към нас. Желая на „Стандарт" все така да търси значимите теми, да пише за това, което вълнува хората. С публикациите си възпитавайте и образовайте младите хора с нашата история, настояще и бъдеще!

Чета "Стандарт" от първия му брой

Златко Живков, кмет на Монтана

Честитя рождения ден на вестник „Стандарт" с голямо уважение и признателност за това, което вестникът прави за Монтана. Знам, че ежедневно много мои съграждани се информират за моята работа и работата на екипа ми точно от този вестник. Харесвам и чета „Стандарт" от първия му брой до днес. Харесвам темите, които поставяте, но харесвам и начина, по който представяте фактите на читателите си. Правите го по много непринуден, човешки начин, с интересен език. При вас липсват бомбастични заглавия, които подлъгват и карат читателя да си купи вестника. При вас има интересно представяне на фактите такива, каквито са. Тъсите най-силните и дори бих казал атрактивни думи, за да ги представите. Това ви отличава от останалите вестници.

Нито едно голямо събитие, случило се в Монтана – нашите уникални фестивали на духовата музика и фолклора, изграждане на важни за града и хората инфраструктурни обекти, постижения на науката, културата и спорта на наши съграждани, не е оставало без вниманието на вестник „Стандарт". Той е разказвал за тях по своя си интересен начин и с уважение към хората, които са ги сътворили.

Продължавайте по същия път, госпожо Бозукова! „Стандарт" има задължението да продължи да информира и възпитава читателите си в родолюбие и преклонение пред българското, пред хората, които развиват икономиката ни в трудни времена, пред тези, които съхраняват нашите уникални традиции. Пишете за тях, за техните постижения и проблеми!

Показвате всички гледни точки

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград

Приемете моите сърдечни поздравления по повод 24 години от основаването на вестник „Стандарт". За тези години успяхте да наложите стандарти, да утвърдите журналистика, да спечелите доверие, следвайки принципи като лоялност, етика, обективност. Вестник „Стандарт" се утвърди като безспорен лидер на информационния пазар в страната. Благодарение на Вашите качества, креативност и бързина се наложихте и като основен журналистически коректив в България. „Стандарт" се превърна в еталон за независима медия. Без политически пристрастия, екипът Ви успява да информира за важните новини, иновативните технологии и актуалните тенденции в различни сфери.

Поздравявам Ви за това, че следвате максимата, която гласи, че журналистиката не представя само една гледна точка, тя е неутрална, отразява всички позиции, представя фактите максимално обективно, като по този начин оставя своята аудитория сама да избират правилното и истинното становище.

Най-искрено пожелавам здраве на целия Ви екип! Пожелавам Ви да продължавате да търсите и намирате верните посоки, да следвате правилния път и да не спирате, ако на него се появи препятствие! Пожелавам Ви много добри новини, още по-голяма читателска аудитория и светли хоризонти! Продължавайте да се ръководите от добрите практики и етичните стандарти в журналистическата професия!
На добър час!

Запазете лидерската си позиция

Георги Икономов, кмет на Банско

Отправям сърдечни поздрави по случай 24 годишния юбилей на вестник Стандарт! Като един от първите ежедневни печатни издания след демократичните промени, в. Стандарт успя да наложи ценностите на съвременния свободен печат в България, опиращи се на принципите на безпристрастност, достоверност и актуалност. Вестникът се разви в информационна агенция, електронен сайт и приложение за смарт телефони, като по този начин непрекъснато гони високи Стадарт-и за качество. Пожелавам Ви да запазите лидерските си позиции като авторитетен източник на актуална информация и хъса си за създаване добра журналистика!

Правите страниците си с много култура

Вяра Церовска- кмет на Перник

Чета редовно вестник "Стандарт" - харесвам го, защото се прави с много култура. Наред с оперативната информация за събитията на деня, често научавам и много полезни неща. В галерията от разнообразни страници с различна тематика има за всекиго по нещо, което е богатство от интелигентно поднесено познание. Новите технологии не са ми чужди, но предпочитам хартиения вестник и дано го има още дълго такъв, какъвто го обичаме ние, неговите читатели - актуален, обективен и с богато съдържание.

Вие сте истинска обществена медия

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора

Радвам се, че въпреки младенческата си възраст в. „Стандарт" успя да се утвърди като истинска обществена медия, която едноврменено информира съвсем коректно, безпристрастно и в същото време възпитава. За разлика от много други, които залагат на „жълтото" само и само да се продават и да печелят евтина популярност. Като сериозна и авторитетна медия вие не само откроявате наболелите проблеми в обществото, но и се ангажирате с решаването им. Сигурен съм, че читателите оценяват този ваш обществен ангажимент, а в бъдеще това ще ви донесе и други дивиденти на пазара. Честит рождени ден! Пожелавам на целия екип на в. „Стандарт" най-вече да сте живи и здраве и да продължавате да работите все така професионално и отговорно.

Лидер на пазара

Пламен Стоилов, кмет на Русе

За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай рождения ден на в-к „Стандарт". Днес, 24 години след създаването му, се обръщам към Вас с голямо уважение и признание към труда Ви, който прави ежедневника едно от най-авторитетните издания в България. Продължавайте да утвърждавате в-к „Стандарт" като истински пазарен лидер, предпочитан от много читатели. Вашата медия е водещ източник за най-съществените събития. Още дълги години бъдете пример за качество, достоверност и висок професионализъм! Пожелавам на целия Ви екип здраве, професионално развитие и много успехи.

Създадохте нов вид събития

Калин Каменов, кмет на Враца

Поздравявам Вас, екипа на в. "Стандарт", както и всички, които през тези 24 години с ентусиазъм, упоритост и вдъхновение дават най-доброто от себе си за професионалното израстване на националното издание. В. "Стандарт" наложи стандарта на обективната и различната журналистика. Вие се утвърдитхте като лидер на медийния пазар в страната и доказахтелте, че най-добрите успяват да се задържат на върха. Отбелязването на вашия рожден ден е повод и за равносметка. През всичките 24 години вие успяхте да западите, но и да удвоите вашите читатели и рекламодатели. Това означава - лоялност, доверие и вярно приятелство. В. "Стандарт" може да се нарече иноватор, защото въведе нов вид събития, в които успя да привлече и обедини в обща кауза - правителство, местна власт и институции. Чрез кампаниите, които медията организира, свързани с природните и културни забележителности в страната, се популяризира и се дава нов облик на уникалното богатство на България. Пожелавам на екипа ви да продължава да работи безпристрастно, да се радва на постигнатите успехи и одобрението на общественността. Работете отговорно, с хъс и със самочувствие защото в. "Стандаргт" е утвърден стандарт. Честит Празник!

Отстоявате значими проекти

Бойко Сачански, Управител на BILLA България

Уважаема г-жо Бозукова, поздравявам Вас и целия екип на в. „Стандарт" по случай 24-годишнината на вестника. За този период изданието се утвърди като едно от водещите в България, предоставяйки навременна, интересна и обективна информация и подкрепяйки редица обществено значими проекти. Продължавайте да отстоявате и следвате високия стандарт за качествена журналистика, който поставихте, както и да работите с все същия изключителен професионализъм! Пожелавам на Вас и целия Ви екип здраве, щастие, вдъхновение и нови творчески успехи.

Инициарате добри каузи

Екипът на фирма "Градус"

Честит рожден ден на вестник Стандарт! С пожелания още много години да продължавате да информирате обективно, да анализирате задълбочено и да инициарате каузи, зад които си струва да застанеш! Поздрави!

Имате отличен диалог с читателите

Екипът на Мтел

Уважаеми приятели от „Стандарт", в света на Мтел на 24 години са колегите, които идват на стаж или започват първата си работа. За разлика от хората, при вестниците 24 години са белег за професионална зрялост и устойчивост. Те са доказателство, че диалогът с читателите ви е все така интензивен, задълбочен и полезен както след първия брой. Многобройните социални кампании, които инициирахте, успяха да повдигнат важни за развитието на бизнеса и образованието въпроси. Успяхте да се утвърдите като обществено отговорна медия и да запазите високия си професионализъм. От сърце ви желаем и в следващите години да сте здрави, вдъхновени и налагащи високи стандарти в професията и обществото!

Отстоявате свободата

Проф. д-р инж. Николай Михайлов, Председател на Съвета на директорите на "Трейс Груп Холд" АД

Бързи, но прецизни, дръзки, но отговорни пазете свободата на словото. "Истината ще ви направи свободни" - казва Исус Христос ... Показвайте я, отстоявайте я! „Новините, които си струва да бъдат споделени" казват истината. Честит рожден ден!

Единствените сте и с позитивни новини

Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация

Приемете най-сърдечните ми пожелания по случай 24-я ви рожден ден! В. Стандарт направи много през последните години за развитието на българския туризъм. Кампанията ви "Чудесата на България" е пример за това как медиите с позитивни новини могат да влияят на бизнеса, да подобрят имиджа на страната и да допринесат за повече приходи в бюджета! Продължавайте в същия дух и занапред!

Достоен вестник

Стефан Шарлопов, председател на Българския съюз по балнеология и спа

24 години са един миг от развитието на човечеството. Да си достоен през целия този период никак, ама никак не е лесно. Вие обаче го направихте. Сътрудничеството с вас е удоволствие, в подкрепа на каузата България. Защото ако всички правят това, което вие, със сигурност в България позитивното ще е повече от негативното. В следващите 76 години правете същото и с още повече любов. Винаги Ваш, Стефан Шарлопов.

Гласът на обществото

Александър Грънчаров, Член на УС и Главен маркетинг директор на VIVACOM

Честит 24-ти рожден ден, Стандарт! Пожелаваме Ви здраве, творческо дълголетие и несломима енергия, за да продължавате да бъдете гласът на българското общество!

Надхвърлихте всички стандарти за актуалност

Пламен Бобоков, Приста Ойл Холдинг ЕАД

За мен е чест и удоволствие от името на Приста Ойл и от свое име да поднеса най-искрени поздравления по повод 24-тия рождения ден на вестника, надхвърлил казионни стандарти и наложил активно мерило за обективност, актуалност и безпристрастност в българската журналистиката - вестник Стандарт! На Вас и на всички сбъдващи вестника желаем здраве, екипен дух, вдъхновение и сили за отстояване морала в професията! Бъдете все така изпълнени с градивност, подвластни на творческата енергия, оптимизма и коректността, регистрирайки пулса на обществото и отстоявайки неговите интереси!

Имате куража и амбицията

Красимир Станев, Изпълнителен директор на „Албена" АД

Уважаеми приятели от вестник „Стандарт", най-сърдечно Ви поздравявам с 24-годишния рожден ден на вестник „Стандарт". Вашият екип утвърди своето медийно присъствие с високи стандарти в журналистическия професионализъм на целия редакционен екип. С компетентност, амбиция и кураж Вие спечелихте и продължавате да печелите доверието на своите читатели.

Нека талантът на Вашия екип блести със собствена сила и индивидуалност! Бъдете все така обективни и етични!

Кампаниите ви оказват неоценима помощ

Радомир Чолаков, Изпълнителен директор на „Каолин" ЕАД

С инициативата си „Да на българската икономика" и по-специално с акцента, който поставя върху значението на икономическото и социално развитие на регионите, вестник „Стандарт" оказва неоценима помощ на цялото ни общество. Моля ви, не преставайте да напомняте, че устойчивото развитие на страната е невъзможно без равномерно развитие на регионите, условие за което са нормалните условия за труд и реализация на всеки български гражданин, където и да живее той. Както и, че в основата на обществената стабилност стоят стабилните предприятия. Благодарим ви за упоритостта, с която отстоявате тези базови принципи и ценности.
Честит празник, колеги!

Трудолюбиви и почтенни

Лъчезар Цоцорков, Председател на УС и на БМГК, Председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет" АД

От името на ръководството на „Асарел-Медет "АД приемете сърдечните ни поздрави по повод 24 години от издаването на първия брой на вестник „Стандарт". С трудолюбие и почтеност Вашият екип следва мисията си да информира коректно и безпристрастно читателите си, защото тяхното доверие е най- важната награда за журналистическия труд.

Пожелаваме Ви да запазите творческата си мотивация и да задържите високото ниво на Вашия вестник, който през годините се утвърди като стандарт за професионална журналистика.

На Вас и на целия екип на вестник „Стандарт" пожелаваме много здраве, вдъхновение и много нови читатели!

Отличен партньор

Инж. Светослав Глосов, Председател на УС на КСБ

Приемете най-сърдечните ми поздравления по случай 24-тата годишнина от създаването на в. "Стандарт". Страниците на изданието са ценен, надежден и коректен източник на информация. През годините вие успяхте да се утвърдите като партньор на бизнеса и институциите. Доброто сътрудничество между вестника и Камарата на строителите в България, която е една от най-авторитетните браншови организации в страната, е факт и вярвам, че развитието му ще продължи и в бъдеще. Продължавайте да отразявате обективно актуалните за сектора и за обществото въпроси, да информирате читателите своенвременно и професионално. Пожелавам Ви здраве, лично щастие и още много творчески постижения.

Съвременни сте

Георги Николов, генерален секретар на "Аурубис" България

Приемете най-сърдечни поздравления по повод честването на 24-тата годишнина от изданието на първия вестник "Стандарт". Ориентиран към широка аудитория, вестникът привлича все повече читатели, защото успява да предаде динамиката и пулса на съвременността. Убеден съм, че през годините вашият вестник е постигнал заслужен авторитет, а и ще продължи и за напред да радва своите читатели с информативност, затова се радвам да ви честитя празника. Пожелавам на целия екип на вестника здраве, професионални успехи, голям тираж и все повече верни читатели.

Излъчвате творческа креативност

Слави Павлов, Изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум"

Честит рожден ден на целия екип на в. "Стандарт". Въпреки предизвикателните времена, в които стартирахте, Вие не само създадохте, но и успяхте да утвърдите своето медийно присъствие с доказан журналистически професионализъм. С компетентност, амбиция и много кураж, вие спецелихте доверието на своите читатели. Продължавайте да се развивате и да отразявате бързо и активно всички важни събития в България и по света със същия ентусиазъм и творческа креативност, както в самото начало на вестника. Бъдете "будни", нахъсани, точни и винаги в центъра на новините. Не спирайте да отразявате истината в своите репортажи, такава каквато е, въпраки думите на Уолтър Липман, че "новините и истината не са едно и също нещо". Пожелавам ви все по-големи тиражи и милиони верни читатели.

Защитавате интересите на обществото

Холдинг "Виктория Груп" и семейство Арабаджиеви

Честит рожден ден на в. "Стандарт" и на целия екип, който се грижи за неговата реализация. Пожелаваме Ви да бъдете още десетилетия напред все така обективна, успешна и защитаваща интересите на обществото, медия.

Модерна медия

Ръководството на ЗАД „Армеец"

По повод 24-тата годишнина на в. „Стандарт" пожелаваме на целия Ви екип да продължава да вдъхновява със своя професионализъм, базиран на дългогодишния опит и качествен труд като отговорна и модерна медия, доказала своето име във времето. Бъдете все така обективни, коректни и отдадени на мисията да информирате, радвайте се на доверието на още повече читатели и не спирайте да откривате и изненадвате!

Истинската четвърта власт

Васил Христов, Главен изпълнителен директор
Първа инвестиционна банка

За тези 24 години със своята всеотдайност и професионализъм затвърдихте името на в. „Стандарт" като синоним на качествена журналистика. Продължавайте и занапред да отстоявате своята роля на четвъртата власт в българското общество – бъдете все така обективен коректив на властта и активен участник в обществения живот. Убеден съм, че и в бъдеще във Ваше лице читателите ще търсят и най-важното – откриват, актуална и полезна информация за политиката, икономиката, културата, спорта и обществения живот в България и по света.

Развивате икономиката

Проф. д-р Николай Вълканов, зам.-председател на Българската минно-геоложка камара и председател на Съвета на директорите на "Минстрой холдинг" АД, член на УС на КРИБ

Кампанията "Да! На българската икономика" на в."Стандарт" и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, която се провежда през последните две години, е изключително важна. Благодарение на тази инициатива, на първо място, се дава гласност на инвестициите в България и, на второ, се води борба срещу сивата икономика. Защото за нас е важно да кажем: Да! На българската икономика!, но Не! На сивата икономика.

Срещите с представители на правителството по време на дискусиите в рамките на кампанията пък дават възможност да получим отчет за изпълнените и неизпълнените ангажименти на управляващите за подобряване на бизнес средата у нас. Поздравявам в."Стандарт" за коректното отразяване на всички инициативи за развитие на икономиката и привличането на инвестиции. Поздравявам вестника за 24-тия му рожден ден. Този вестник се създаде пред очите ми, видял съм неговото положително развитие и се радвам, че е един то най-четените и уважавани от българския бизнес вестници.

Медия с характер

Стамен Янев, Изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции

Приемете най-сърдечните ми поздравления по случай 24-тата годишнина на в. „Стандарт". Във времето вашето издание доказа, че е медия с характер, която отстоява позициите на гражданското общество и отразява честно и безпристрастно, случващото се около нас. Вие задавате висок стандарт на работа, по който да се ръководят останалите медии в страната.
Ориентиран към широка аудитория, вестникът привлича все повече читатели, защото успява да предаде динамиката и пулса на съвременността. Доверието на публиката е целта на всяко печатно издание. Вашият вестник отдавна е постигнал това, за което свидетелства неговата 24-годишна история. Пожелавам на Вас и на целия екип на вестника много здраве, професионални успехи, голям тираж и все повече верни читатели.
Честит празник!

Полезни сте на народа

Доц. д-р. Симеон Ананиев, Председател на Асоциацията на българските железопътни превозвачи и интермодални оператори и на Клъстер "Зелен Транспорт"

По повод 24-ия ви рожден ден, който посрещате като водеща и обективна медия, приемете нашите искрени поздравления и пожелания за крепко здраве и успехи в професията и личния живот. Позволете ми да изкажа пожелания за продължаване на вашата народополезна журналистическа дейност която провеждате в следните две важни направления: 1.Въвеждане на стандарти в отразяването на транспорта като интегрирана система. 2. Посредничество между изпълнителната власт и бизнеса за решаване проблемите му чрез дискусиите „Да! На българската икономика".

Спазвате стандартите

Инж. Лазар Лазаров, Председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура"

Честит празник на всички журналисти, които всеотдайно и съвестно работят в екипа на вестник „Стандарт". Вярвам, че и в следващите години ще бъдете все така успешни и независими, защото името и професията Ви задължават да налагате и спазвате стандарти. Бъдете здрави и все така талантливи, енергични и обективни, защото доверието на читателите е най-голямото признание. Честит 24-ти рожден ден!

Коректни и обективни

Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски"

Уважаема госпожо Бозукова, двадесет и четвъртия рожден ден на весника, който ръководите е прекрасна, но и респектираща възраст за всяка една медия.

Пожелавам на Вас и на екипа на вестник „Стандарт" още много години да поддържа високия са и коректен журналистически стандарт!

Пазите силата на словото

Румен Порожанов, Изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие"

Приемете моите най-искрени поздрави по повод 24-ия рожден ден на вестник „Стандарт". Пожелавам Ви още много десетилетия емблемата на „Стандарт" за обективност и коректност да продължи да бъде коректив за високи професионални и етични стандарти в съвременната журналистика. На целия екип на изданието желая крепко здраве, успешни творчески начинания и постигнати професионални цели. Запазете и занапред силата на словото си, с което вдъхновявате и задържате читателския интерес.

Трибуна на свободното слово

Петър Сеферов, Изпълнителен директор
"Пристанище Варна" ЕАД

От името на ръководството на „Пристанище Варна" ЕАД и лично от свое име изразявам най-сърдечни поздравления по случай годишнината от създаването на вестник „Стандарт". Това е медия с характер, отразяваща ежедневието безпристрастно и честно. „Стандарт" е трибуна на свободното слово и гарант за развитие на гражданското общество. През последните 24 години журналистическият екип на вестника наложи марката „Стандарт", която за нас читателите означава обективна и навременна информация, поднесена при спазване на най-високите етични и професионални норми. Пожелавам на целия колектив на вестника много здраве, радост, професионални успехи, голям тираж и все повече верни читатели.

Спечелихте ни доверието

Университетска болница „Софиямед"

През последните 24 години "Стандарт" се утвърди не само като медия, символизираща свободата на словото, но и на безпристрастността и истината с всичките й гледни точки. Продължавайте все така неуморно и упорито да отстоявате позициите на гражданското общество и да следите и отразявате по най-обективния начин горещите теми от деня. Доверието на читателите е най-важното нещо за една печатна медия, а Вашата 24-та годишнина е доказателство за това, че сте го спечелили успешно. Приемете искрените ни пожелания преди всичко за здраве, благоденствие и много успехи в активната работа на целия екип на в. Стандарт.

Желаем Ви още много сили и вдъхновение, за да продължавате да се грижите все така всеотдайно да бъдем информирани точно и безпристрастно от страниците и електронното издание на вестник Стандарт и за в бъдеще.

Имате признанието и извън България

Стефка Костадинова, Председател на Български олимпийски комитет

От името на Българския олимпийски комитет и лично от мое име приемете сърдечни поздравления по случай 24-ата годишнина на вестник „Стандарт". За този период Вашата медия се утвърди сред водещите в България, залагаща на коректно, бързо и качествено отразяване на събитията. Особено ценим голямото внимание, което отделяте на спорта и олимпизма. Новинарската информационна агенция „Стандарт Нюз" и езиковата й версия също набират все по-голяма популярност и авторитет след онлайн изданията. По много програми и инициативи отчитаме коректно партньорство, надявам се да развиваме подобно взаимноизгодно сътрудничество и в бъдеще.

Пожелавам на Вас и на екипа, който ръководите много здраве, късмет и нови творчески успех. Бъдете все така непримирими и амбицирани в търсенето на истината и отстояването на демократичните ценности. Още веднъж, честита годишнина!

Стефка КОСТАДИНОВА
председател на Български олимпийски комитет

Казвате истината, такава каквато е

Георги Дичев, председател на КЧСИ

Уважаеми журналисти на в. „Стандарт", за мен е истинско удоволствие и чест да ви поздравя по случай 24-ата годишнина на вестника. През тези години вие доказахте, че сте едни от първите сред медиите, които вярно и точно отразяват новините в България и по света. Вашата водеща позиция е изключително важна за обществото и за нас, вашите читатели. Вие, журналистите, като частните съдебни изпълнители често сте критикувани и рядко одобрявани. Ние много добре ви разбираме колко е трудно да преодолявате негативизма на хората. Но вие сте коректив на политиката и властта, затова вашата професия е необходима, за да казвате истината, такава каквато е. И вие го доказвате всеки ден със своята работа.
На екипа на вестника пожелавам здраве, ентусиазъм, интересни събития и много нови читатели!

Заставате зад благородните каузи

Мая Манолова, Национален Омбудсман

С голямо удоволствие искам да поздравя Вас и вашия екип по повод честването на 24-годишнината от създаването на в. "Стандарт".

Това е сериозна възраст и вие имате пълното право да се гордеете, че в това толкова динамично и променливо време в. "Стандарт" не просто оцелява, а продължава да е сред лидерите на медийния пазар у нас. И това не е случайно. През всички тези години всеки ден доказвате, че професионализмът и отговорността са приоритет при представянето на актуална, обективна и точна информация.

Вашата медия с готовност застава в подкрепа на редица благородни и родолюбиви каузи, както и в партньорството на значими за обществото проекти. И това е достойно за уважение! Пожелавам на Вас и екипа Ви да бъдете живи и здрави и все така смело, с нестихващ журналистически ентусиазъм да налагате висок СТАНДАРТ на информираност!

Справяте се в трудности

Иван Хиновски, Председател на УС на Българския енергиен и минен форум

Честит празник - 24 години от излизането на първия брой на вашия авторитетен ежедневник.
Приемете нашите най-искрени пожелания за по-нататъшни успехи и все така висок професионализъм, който успявате да поддържате в днешната трудна и непредсказуема медийна среда в България!

Спазвате принципите

Христо Щерионов, Изпълнителен директор на Летище София

Честит празник на всички журналисти, които вече 24 години са част от екипа на „Стандарт"! Вестникът, който цени обективността, спазва принципите на журналистическата етика и професионално поднася информацията на читателите си.
Вашите новини, анализи и коментари дават възможност за най-важното – изграждането на собствена гледна точка към събитията, които ни заобикалят. Пожелавам Ви все така да отстоявате журналистическите принципи и да продължавате да ни информирате с дръзко перо и силна гражданска позиция.

Отстоявате позициите си

Елена Маркова, Изпълнителен директор на Агенцията по вписванията

От името на ръководсвото на агенцията по вписванията и лично от свое име, имам удоволствието да отправя към Вас и Вашия екип най-сърдечни поздрави по случай 24-ия рожден ден на вестник "Стандарт". Трибуна на свободното слово и медия с характер, която отстоява позицията на гражданското общество и отразява честно и безпристрастно случващото се около нас, е най-точното определение за в. "Стандарт". Ориентиран към широка аудитория, вестник привлича все повече читатели, защото успява да предаде динамиката и пулса на съвременността. Доверието на публиката е целта на всяко печатно издание. Вашият вестник отдавна е постигнал това, за което свидетелства неговата 24-годишна история. Пожелавам ви да съхраните живо творческото си дълголетие, непримиримия журналистически дух, силите и енергията, с които да продължите напред. Успех в новите начинания!

Модел за успешен и силен ежедневник

Проф. д.п.н. Георги Манолов, президент на ВУСИ

От името на ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика и лично от мое име приемете най-искрени поздравления по повод на 24-ата годишнина на вестник „Стандарт"! През изминалите години обективността и високите професионални критерии, които се утвърдиха като еталон за коректност и безпристрастност, превърнаха в-к „Стандарт" в модел за медия с огромна обществена значимост. Нещо повече, ръководеният от Вас вестник е институция, задаваща дневния ред с експертни дискусии и кампании. Позитивните патриотични инициативи Ви отредиха лидерската позиция в сърцата на тези, които милеят за българщината и бъдещето на Отечеството. Убеден съм, че все така всеотдайно ще продължавате да работите за отразяването на значимите събития и ще бъдете стожер на истината чрез писаното слово. Пожелавам Ви да съхраните творческия си ентусиазъм, непримирия журналистически дух, сила и енергия, с които да продължавате напред. Дълбоко ценя коректните партньорски отношения между Висшето училище по сигурност и икономика и вестник „Стандарт" и Ви уверявам, че и занапред ще подкрепяме родолюбивите инициативи на ръководената от Вас медия. На целия екип желая много здраве, вдъхновение и лична удовлетвореност, а на вестника успехи и много нови читатели.

Полезни и актуални

Димитър Маргаритов, председател на КЗП

За мен е чест и удоволствие да поздравя вестник Стандарт по случай 24-ия рожден ден! През годините с вашите професионализъм, компетентност и иновативност, вие завоювахте и отстоявате позицията на престижен национален информационен всекидневник. Нещо повече - изпълнявате заявката си за стандарт в качеството при списването на медията, в чието разнообразно съдържание акцентът е поставен върху икономическата, социалната и културната информация. Безспорно екипът Ви работи съобразно принципите за достоверност, актуалност и полезност. Всичко това печели доверието и верността на читателите! Пожелавам на в. "Стандарт" все така да бъде авторитетен източник на навременна и важна за обществото информация, като продължава да се ръководи от добрите практики и етичните стандарти в журналистическата професия.

Водеща институция

Бойко Атанасов, Изпълнителен директор на НАП

Удоволствие е за мен да поздравя Вас и Вашия екип по случай 24-ия рожден ден на в. "Стандарт"! Уверен съм, че посрещате празника с гордост от постигнатото през изминалите години. Обичта на хората и огромният брой читателите на в. "Стандарт" говорят, че оправдавате очакванията на нашите сънародници и сте една от водещите институции в България в областта на средствата за масово осведомяване. Показването на различни гледни точки и безпристрастна гражданска позиция на ръководената от Вас медия е пример за висок професионализъм, коректно отношение и журналистическа етика. Безспорен е и огромният принос на екипа Ви към развитието на българската култура и изкуството за популяризирането и подпомагането на културно-историческото наследство на страната ни. Запазете актуалния поглед върху събитията и не спирайте да отстоявате свободата на българското слово! Сърдечно желая на всички вас и вашите семейства здраве, щастие и много поводи за празнуване!

Коректни и безпристрастни коментари

Таня Захариева, Председател на УС на "Булгартрансгаз" ЕАД

От името на ръководството на "Булгартрансгаз" ЕАД поздравявам Вас и екипа на в. "Стандарт" по случай двадесет и четвъртия ви рожден ден! С актуални новини, задълбочени анализи и коректни коментари през годините се наложихте като едно от предпочитаните за читателите в цялата страна издание. Продължавайте да поддържате все така висок стандарт и в отразяването на развитието на българския енергиен отрасъл. Желая на екипа на Стандарт здраве, успехи и многобройни читатели!

 

Вестник с независим дух

Аник Ван Калстър, Посланик на Кралство Белгия

Като значим стълб за демокрацията, пресата трябва винаги да наблюдава онова, което се случва вътре в едно общество и да го предава след това достоверно и с обективност на своите читатели - гражданите на това общество. Поздравявам ви за дълголетието на вестник "Стандарт" и пожелавам на Вас г-жо Бозукова и на екипа Ви да запазите завинаги независимия дух и обективността си, да продължавате да се радвате на доверието на читателите си, да напипвате винаги пулса на събитията - както в България, така и извън нея. Като ви честитя още веднъж празника на вестник "Стандарт", ви моля да приемете, Госпожо Главен редактор, уверенията в отличните ми почитания!

Носите изискванията на модерната епоха

Димостенис Стоидис, Посланик на Гърция

По повод 24-та годишнина на значимото присъствие на вестник „Стандарт", изразявам най-топлите си пожелания за един още по-успешен ход в полето на отговорното информиране на българското обществено мнение.

Вестник „Стандарт", както чрез печатното си издание, така и посредством уебсайта си, се свързва с авторитетното и пълно отразяване на събитията от български, европейски и международен интерес. Като отговаря на изискванията на модерната епоха на нуждите на читателската си аудитория, но и не само на нея, вестникът се смята за едно от най-достоверните средства за масово осведомяване в България.

Политически независими сте

Сусуму Уеда, Временно изпълняващ длъжността
Посланик на Япония

Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай честването на 24 годишнината на вестник „Стандарт". Първият брой на вестник „Стандарт" излиза непосредствено след смяната на политическата система в България и от тогава вестникът се превръща в едно от основните средства за масова информация в страната като предоставя обективна и политически независима информация от високо ниво. Наред с това вестник "Стандарт" не се ограничава само с теми като политика или
икономика, а отразява широк кръг от новини в областта на културата и образованието, също така представя статии и интервюта, проявява креативност, за да достави на читателите информацията, която истински ги интересува. В частност мога да кажа, че вестникът не само отрази провелите се тази година в Япония Среща на външните министри на страните от Г-7 в Хирошима и Срещата на върха на страните от Г-7 в Исе-Шима, но и публикува интервю на бившия посланик на Япония в България, г-н Такаши Коидзуми, озаглавено „Болката на Хирошима да бъде урок за света". Наред с това вестник „Стандарт" винаги е отдавал нужното внимание на събитията, свързани с Япония, като например да отразява изпращането на българските ученици и студенти на обучение в Япония по програмата за японски държавни стипендии, в която японското правителство влага много сили и енергия. Искам да Ви уверя, че оценяваме изключително високо Вашата професионална позиция и начина, по който информирате за събитията и актуалните новини. Позволете ми да пожелая на вестник „Стандарт" още по-успешно бъдещо развитие,както и още по-голяма читателска публика.

Поднасяте новините разбираемо и точно

Латифа Ахарбаш, Посланик на Кралство Мароко

По случай годишнината от основаването на Стандарт искам да използвам случая да коментирам работата на вестника - надеждна медия и важен инструмент в моята работа като посланик. В свят на несигурност и комплексни конфликти неждата от достоверна информация е още по-важна в оказването на помощ да разбираме новините и да разбираме света. Моето мнение е, че със своя интерес към международните събития и новинето в различните страни вестникът има голям принос в това отношение. Пожелавам щастлива годишнина на Стандарт и на всички достоверни и надеждни медии, от които България се нуждае за укрепването на демокрацията. Специално благодаря на всички журналисти от Станадрт за тахната посветеност на професията и добрата работа.

Искрено ваша
Латифа Ахарбаш
посланик на Кралство Мароко

Качествени анализи

Кшищоф Краевски, Посланик на Полша

По случай 24 годишнина на в. Стандарт пожелавам на Вас и на целия екип на изданието здраве, щастие и успехи в личен и професионален план. Този стаж на печатния пазар е сериозно постижение. Пожелавам на вестника още дълго да продължава да се стреми към осигуряване на възможно най-добър достъп до информация и качествени анализи на случващото се в България и по света на своите многобройни читатели.

Високо ниво и професионализъм

Виктор Дедиу, Дипломатически съветник по културните и прес въпроси на Румъния

От името на Посолството на Румъния в София, моля приемете моите искрени поздравления по случай 24-ия годишнината на вестник Стандарт. Днес е невъзможно да си представим българската медийна общност, без вестника Стандарт и неговото онлайн издание. Бих искал да ви пожелая всичко най-добро в професионален и личен план и се надявам, че ще продължите представяте актуалната информация със същото високо интелектуално ниво и професионализъм. В този специален ден пожелавам на всички вас успех, щастие и здраве.

Пожелавам светлина и вдъхновение

Васко Василев, световен цигулар

Честит 24-ти рожден ден на "Стандарт", на целия му екип и на неговите читатели. Поздравявам ви и ви пожелавам много здраве, много сили, смелост и чувствителност при отразяването на света. И най-вече - повече добри новини, светлина и вдъхновение! Весел празник от Япония.

Пламен Карталов: Медиина марка за супер класа

"Стандарт" е издание-образец за медиина марка от най-висока класа. Погледът на журналистите - и особено на пишещите за култура, е като на орел, който не изпуска детайлите и очертава визията на бъдещето. Отличният тон и положителната енергия в "Стандарт" са пориви в поощрениете на творците в България - те дават криле за нови и смели полети към безкрайните брегове на фантазии и идеи. Честит празник, приятели.

Захари Карабашлиев: Вие сте ми на късмет

Чета "Стандарт" от студентските си години - бяхте онзи добър, обективен вестник със странни, синкави страници. Много много по-късно точно при вас излезе моето първо интервю в национална медия. И мисля, че беше "на късмет". С признателност и уважение ви поздравявам по случай 24-тата ви годишнина и ви желая силен дух, финансово здраве и най-важното - КЪСМЕТ!

Никола Манев: Все така да браните истината

От сърце честитя рождения ден на „Стандарт" - любимият ми вестник, който с годините е доказал своята коректност и обективност в отразяване на събитията. Вестник, който никога не е оставал равнодушен към културата. Казвам го с ръка на сърцето. Пожелавам успех и още дълги години да браните истината и безпристрастността. На всички журналисти - дълголетие, здраве и щастие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай