Неделя,

БДЖ няма достатъчно локомотиви, ще вози с автобуси

От: Администратор -
1468
БДЖ няма достатъчно локомотиви, ще вози с автобуси
A
A
A

БДЖ ще вози пътници с автобуси вместо с влакове и ще промени разписанията по някои линии. Причината за това е недостиг на изправни локомотиви, които да осигурят безпроблемно пътуване.

От тази сряда БДЖ планира да промени разписанието на пътническите влакове по 11 линии в страната. По част от трасетата ще се движат само автобуси. По други броят на композиции ще бъде намален.

В разгара на големите летни пътувания държавните железници признават, че не могат да превозват пътниците безпроблемно. Част от локомотивите, които обслужват 560-те влака, отиват на спешен ремонт.

Честите аварии на машините затрудняват пътуването на хора като Георги Василев, който се оплаква от закъсненията.

За да се намалят закъсненията на влакове по гарите, БДЖ въвежда железница с автобуси. Георги обаче е притеснен, че това може да оскъпи билета: "Аз се надявам да е за сметка на компанията, въпреки че не вярвам", казва той пред бТВ.

Промени в цените не се предвиждат във връзка с тези изменения, увери обаче Ивайло Георгиев от "Организация на превозите" в БДЖ.

Заради недостига на локомотиви само с автобуси изцяло ще се пътува по две линии. В други участъци обаче в зависимост от часа на тръгване пътниците ще ползват по линиите влак или автобус.

По някои трасета ще има само промени в разписанията.

Движението на влаковете София - Бургас и София - Варна ще остане без изменение. Транспортните схеми на бързите и международните влакове също няма да се променят.

Очаква се до средата на септември спешните ремонти на локомотивите да приключат, а след това от държавните железници обещават безпроблемно пътуване на своите клиенти.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички