Бдение със свещи в памет на Борис

Бдение със свещи в памет на Борис | StandartNews.com

Нещастен случай или самоубийство е смъртта на 21-годишния студент от Американския университет в Благоевград Борис Кодиков, ще трябва да изясни започналото разследване. Прокуратурата образува досъдебно производство срещу неизвестен автор за склоняване към самоубийство, каквато е обикновено процедурата в такива случаи.

В четвъртък около 12,30 ч Борис полетял от тераса на третия етаж на една от студентските сгради в кампуса. Някои от младежите, които са били край него, твърдят, че е казал: "Ей сега ще скоча" и се запътил към терасата. Според други пък, видял свои познати пред сградата и се надвесил над парапета, за да ги извика да се качат при него. В четвъртък вечерта над 500 студенти се събраха за бдение със свещи в една от залите на вуза, а панихида отслужи отец Андон Шавулев.

Днес бе ден на траур и учебните занятия бяха отменени. На разположение на студентите са психолози, които да разговарят с тях. На 28 декември пловдивчанинът трябваше да навърши 22 г. Има по-малък брат Емил. Завършил е езиковата гимназия в родния си град и е учил бизнес администрация в АУБ. Обичал да спортува, свирил на китара и бил невероятен патриот и родолюбец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай