Банскалии, туристи и кукери на протест за втори лифт

Банскалии, туристи и кукери на протест за втори лифт | StandartNews.com

Благоевград. С втори протест само за 7 дни стотици банскалии и туристи в курорта доказаха, че са твърдо решени да постигнат целта си – изграждане на втори кабинков лифт и строителство на нови писти и спортни съоръжения в ски зоната над града.

Стотици хора, сред които много деца и пенсионери, се събраха точно в 17,30 часа край комплекс „Реденка" с плакати и тромби. Няколко кукери също се включиха в шествието и се превърнаха в атракция за всички. „Банско няма да се откаже! Чакаме решения, а не думи! Слушаме думи вече 5 години. Все по-трудно ще им повярваме, докато не видим дела", категорични са от Инициативния комитет. Протестиращите призовават управниците да позволят на Банско и на целия регион да се развива, като премахнат рестрикциите и бюрократичните спънки.

„Тук сме отново, за да бием камбаната, която да се чуе от управляващите. не искаме да притискаме и да извиваме ръцете им. А само да се чуе нашият глас, гласът на банскалии и на всички, които изкарват хляба си от туризъм. На 15 февруари Междуведомствената комисия трябва да излезе с конкретни предложения, от които зависи нашето бъдеще и това на децата ни. Дошло е време исканията ни да се изпълнят", заяви пред множеството кметът на община Банско Георги Икономов.

Той апелира към протестиращите да проведат мирен протест и митинг, но те блокираха международното шосе за Гърция в продължение на 15 минути. В района имаше засилено полицейско присъствие, но до сблъсъци не се стигна. Шофьорите също търпеливо изчакаха протестиращите да се отдръпнат и да освободят шосето за движение и в двете посоки. „Ако не се реши проблемът, следващият път ще блокираме главния път Е-79 за Гърция. Готови сме да протестираме и на жълтите павета в София", предупредиха бунтарите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай