Банкерка стана дясна ръка на Бареков

Банкерка стана дясна ръка на Бареков | StandartNews.com

София. До Николай Бареков винаги трябва да си на ниво. Това е мнението на зам.-шефа на "България без цензура" Рада Коджабашева. Красивата дама е сред водещите икономисти на новата партия. "Работим много голям екип от академичните и бизнес среди", обяснява тя. "Правим срещи с бизнеса, синдикатите, както и с работещи и служещи", допълва Коджабашева.

Според нея всички социално-икономически стъпки трябва да водят до подобряване на демографската ситуация в страната не с помощи, а с възможности за самореализация. "Нашата социално-икономическа платформа ще носи мото "семейство, труд, образование, солидарност и благоденствие" и това е израз на разбирането ни за комплексността на различните политики, чиито общ резултат е образът на нацията", казва заместничката на Николай Бареков. И допълва: "Този образ трябва да бъде човешки, щастлив и доволен. От този образ не искам да отстъпвам!" И допълва, че да бъде зам.-председател на "България без цензура", за нея е отговорност и предизвикателство.

Рада Коджабашева е родена в красивия Смолян. Гордее е се с рода си. Навремето прадядо й издействал ферман от султана за построяването на осем черкви.

Завършва езикова гимназия в родния си град, след което финанси в УНСС в столицата. Коджабашева прави шеметна кариера в банки и различни финансови институции. Специализира във Франция, САЩ, Белгия, Германия, Швейцария.
Това, че е доказан професионалист, не й пречи да бъде всеотдайна майка. Голямата й слабост е дъщеря й, с която си споделят всичко.

Любимата й книга е Библията. Харесва също и "Зад Баира" на Тодор Кожухаров. "Това е една книга, която показва връзката на човека със земята и обратния път от града към селото, от нещастието към живота, изпълнен със смисъл, любов и надежда", казва чаровната дама от партията на Бареков. Обича и книгите на Хенри Кисинждър. Една от любимите й е "Зеленият крал" на Пол Лу Сюлицър. Разпуска с джаз и филмите на Алмодовар.

Освен перфектен икономист, Рада е и нежна душа. Доказателство за това са нейните стихове. "Те изразяват моята емоция към света - този суетен, страхлив, красив, непостоянен прост и сложен дуалистичен свят", споделя Коджабашева.
"Стоя си с двата крака, просто ей така и чувствам как летя!", е една от нейните мисли, подредени в рими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай