Бъчварова не изключва покровителство на политици над джебчиите в Игнатиево

Бъчварова не изключва покровителство на политици над джебчиите в Игнатиево | StandartNews.com

Вицепремиерът Румяна Бъчварова заяви в ефира на Нова телевизия, че не изключва възможността политици да стоят зад случващото се в Игнатово. Коментарът на вътрешния министър идва по повод разследването на телевизията, което показа как джебчии в малкото градче край Варна живеят в палати и карат автомобили за милиони.

"В мое лице и в лицето на сегашното ръководство на МВР няма покровителство над показаните в репортажа лица", каза вицепремиерът и добави, че МВР полага големи усилия, за да установи кои са хората, стоящи зад схемата за кражби. След извършените вече проверки от МВР и НАП са задържани 13 души и са описани 10 имота.

"Община Варна също извършва комплексни проверки", каза още Бъчварова.

По думите на министъра нито един от уличените в джебчийство в Игнатиево не е осъждан. "Срещу някои от тези лица има течащи или прекратени дела, но не и издадени присъди", каза тя и призова всеки, който може да помогне на разследването и да застане зад предоставената от него информация, да подаде сигнал.

"Факт е, че ОД на МВР във Варна има най-ниските резултати по успеваемост от общо 28 районни управления. Затова се наложи да изпратим софийски екип там. Новият директор и неговият заместник вече отчитат подобрения по някои показатели", заяви още Бъчварова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай