Автоматични влакове по 3-тата линия на столичното метро

Автоматични влакове по 3-тата линия на столичното метро | StandartNews.com

София. "Третата линия на софийското метро ще бъде с опция за движение на автоматични влакове", заяви директорът на Метрополитен – София Стоян Братоев, на метростанция „Сердика" пред журналисти.

Братоев показа на директора на лондонското метро Майк Браун, който е на гости у нас, античния комплекс на Сердика и уредбата на Софийското метро.

"Смятаме, че е все още рано за това. Тези влакове са много по-скъпи", уточни Братоев. Запитан какви са инвестициите в лондонското метро, Майк Браун каза: „Всяка година инвестираме в лондонското метро 1,8 милиарда евро. Това означава инвестиции в нови влакове, нови сигнализационни системи и нови станции".

Браун е на посещение в България, по покана на Британското посолство в рамките на отбелязването на 150-годишнината на Лондонското метро. По думите му – лондонското метро може д почерпи опит и идеи от софийското.

"Всичко тук е много вълнуващо. Аз съм убеден, че всичко тук е в сигурни ръце, не само заради Стоян Братоев, но и заради другите колеги", заяви Браун.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай