Антоний дава служебни карти на поповете си

Антоний дава служебни карти на поповете си | StandartNews.com

София. Църковни лични карти ще издаде на всичките 31 български духовници в Европа новият митрополит Антоний, съобщи той за "Стандарт".

Пластичните тапии ще са със снимка, на английски език и ще служат за легитимация пред светските и църковните власти в чужбина. Картите ще бъдат подготвени в петък, когато Антоний свиква свещеническа конференция в Берлин. Ще бъдат връчени след изработката.

А на 17 януари поповете ще получат представителна грамота, на която ще пише, че са канонични клирици на българската епархия в Европа. Църковната лична карта ще е част от нея - тя ще е за удобство и ще може да се носи в портфейл постоянно.

В петък поповете ще получат от Антоний и по един осветен антиминс с мощи. Това е правоъгълно парче плат, на което е изобразено полагането на Исус в гроба. То стои върху престола на олтара. Мощите в дара от Антоний са на св. ап. Вартоломей и св. Меркурий. Взети са от манастира "Св. Троица" в Германия. Това е единственият манастир в епархията ни в Европа, мъжки е и в него монасите са православни германци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай