Алекс Раева е луда глава от дете

Алекс Раева е луда глава от дете | StandartNews.com

8 неща, които не знаем за очарователната певица и водеща

Алекс Раева е мултиталант - тя има прекрасен глас, утвърдена певица е, артистизмът е в гените й - дете е на актьори. С четката е на "ти", справя се прекрасно с живописта. Снима в "Седем часа разлика", но води добре и риалити формати. Харесват я, защото е красива и неподправена в емоциите си. Завършва специалност "Рекламен дизайн" в Художествената академия. Вече трети сезон е в комбина с Мария Игнатова в X factor- внасят много чар и естественост във всеки епизод от шоуто.

1. Изненадала всички - чакали момче

Алекс успяла да финтира родителите си, които до последно смятали, че ще си имат юнак. Искали да го кръстят Александър, на дядо й. "За момиче обсъждали Любов - доста разпространено име в Русия. Но не знам дали майка ми предвидливо е помислила, че на галено има опасност да ме наричат Любка, или просто така са се стекли обстоятелствата, но съм благодарна, че са ме кръстили Александра. Наистина името ме прави победител в много случаи. Лятото, по време на кастингите за X factor, с Мария си говорихме точно по тази тема. Нея за малко да я нарекат на някаква баба Тотка. И си казахме: "Представяш ли си как щяха да ни обявяват: Любка Раева и Тотка Игнатова!", смее се чаровната дама.

2. Първа любов - Марин Янев

Родителите на Алекс- актьорите Илия Раев и Наталия Бардская - отдъхнали, когато тя категорично ги уверила, че няма да следва професионалните им стъпки. "Но ето че сцената си я взимам под една или друга форма", усмихва се певицата. Още гледа с умиление черно-бяла снимка, на която е на две годинки и половина, стъпила в много женствена и уверена стойка върху сцената на театър "София", обяснявайки нещо на колегите на баща си. Била с плетено клинче и шапка. Майка й била в "Сълза и смях", където имало и много детски представления по онова време. Алекс помни "Червената шапчица", където Марин Янев играел Ловеца. Тя така се влюбила в него, че когато й подарил шоколад, го сложила в хладилника и 10 години го пазела. Явно това предвещавало, че все пак си пада не по лошите момчета, а по свестните типове.

3. За малко да я изключат в 3-и клас

Алекс търпяла две години и половина тормоза на свой съученик, който искал да бъде страшилището на класа и дразнел и останалите - но с нея особено много се заяждал. Тя често се оплаквала вкъщи от него. Един ден обаче, в трети клас, когато той отново понечил да я блъсне, тя го бутнала. Той паднал на чина и разбил главата си. Станала голяма олелия - искали да изключат Алекс. За щастие й се разминало, но дала заявка, че с нея шега не бива.

4. Чупи ръката си нарочно

"Майка ми колко е преживяла с мен, не е истина. Главата съм си чупила, с нож съм се ранявала. Много буйно дете съм била. Помня, че се готвех с пиано за изпити след 7 клас, но получих тендовагинит. И ме освободиха от свиренето. Бях толкова щастлива - нямах ангажименти. Игри по цял ден. Но една приятелка на майка ми й дала идеята да ме запише някъде с рисуване. Наистина рисувах добре, но на изпит не ми се ходеше. Тогава реших да счупя дясната си ръка. Три пъти падах нарочно от люлката върху нея и последния се случи. Но не китката, както целях, а малко под лакътя. Вкъщи казах, че съм паднала с колелото. Болеше. Гипсираха ме. От изпита не се отървах. Даже с лявата ръка си побутвах дясната и се справих добре. Приеха ме. Отначало не ми понасяше конкурентната среда, но после се научих на много работи. На другата година кандидатствах и в музикалното училище, където също влязох. Учех паралелно и на двете места. Всеки се чуди как, но имаше такава възможност. Още повече, че след 10 клас отпадаха някои общи предмети и се учеха само професионалните. Завърших художествен текстил и моден дизайн в едното и оперно пеене и пиано в другото.

5. Воден свят

Голямата страст на Алекс от години е дайвингът. Преди старта на X factor тъкмо се върнала от Червено море. Но първото й гмуркане някога не минало гладко и затова тя апелира към всички мераклии да се подготвят добре.
"От почти 7 години се занимавам с гмуркане. Запали ме бившият ми приятел. За съжаление обаче по доста агресивен начин. Големите травми стават поради липса на тренинг. Началото в никакъв случай не трябва да бъде: "Ето ти регулатора - скачай!". Точно поради неправилното ми навлизане в този спорт си причиних страхотно възпаление на ушите".
После с месеци я болели. Всеки ден ходела на УНГ кабинет, за да ги отпушват. Тя съветва начинаещите дайвъри да се научат да изравняват преди големите дълбочини.
"Там, долу, попадаш в друг свят. Всичко, което виждаш, е удивително. При рибите мъжкият пази женската. Била съм в Мозамбик, Индонезия, Сейшелите, Малдивите. С времето си купих и техника за подводно снимане. Сега се гмуркахме в Червено море. Радвах се на осветлението, което Дончо ми подари - за да снимам красотите. До нас плуваха акули... После се оказа, че цялото ми оборудване неусетно потънало, докато сме се изкачвали. Чак в лодката разбрах какво е станало. Плаках. Струваше ми се нечестно - това трябваше да бъдат моите спомени. Всички мъже, които бяха с нас от групата, се разчувстваха и отсякоха, че на другия ден ще се гмурнат да го търсят. А дълбочината беше 50 метра, една от най-опасните. Естествено, не откриха камерата", разказва Алекс. И добавя, че не е задължително да си добър плувец, за да се гмуркаш отлично - точно като нейния Дончо.

6. Ози Озбърн я пази

Кучето й чихуахуа носи гордо името на Ози Озбърн. "Има същия налудничав поглед като него. Затова го кръстих така. Не че слушам музиката на Ози", смее се Алекс. Нейният рокаджия е седемгодишен и е далеч по-едър и пухкав от породата си, малко приличащ на померанска лисица. "Той е много важен, защото е бил с мен в най-трудните моменти. Още от времето, когато напуснах "Шоуто на Слави" и търсех нови пътеки. Не си представям как ще е без Ози, защото вече е стар", въздъхва тя.

7. Мъчно й е за Люба

Алекс още се ядосва, че Люба напусна X factor. "Тя е нешлифован, истински диамант", мотивира се певицата. Саня Амуртлиева казала, че само Алекс е в състояние да я разплаче - види ли емоциите по лицето й, е готова да пусне сълзи. "Затова когато искат да разреват Саня, ме пращат при нея", шегува се Раева.

8. Брейкът я спасява

Веднъж се подготвяла с цяла си душа и сърце за концерт на "Ку-ку бенд" в НДК. На репетициите идвала и майка й Наталия, за да дава идеи и да я посъветва върху какво да поработи. Но по време на самия лайв токчето й се закачило и паднала назад като в салто. Пребила се, но стиснала зъби - и за да излезе от ситуация, започнала да имитира хеликоптер, характерния за брейк танците трик. После майка й възхитено я попитала кога й хрумнало това, след като на репетициите не го видяла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай