500 тона заря за ЧНГ

500 тона заря за ЧНГ | StandartNews.com

500 тона заря и фойерверки ще осветят небето на България в новогодишната нощ. Хиляди българи пък ще излязат на площадите, за да се включат в празничните спектакли с любими звезди, които общините организират.

По традиция купонът в София ще бъде на площад "Княз Александър т". Шоуто ще започне в 22 часа. А на сцената ще видим на живо БТР, Орлин Павлов, Михаела Филева, Дивна, Прея и Били Хлапето. Водещи на спектакъла, организиран от БНТ и Столична община, ще са певицата Йоанна Драгнева и журналистът на БНТ1 Георги Ангелов. С наближаването на 12-тия час и в първите минути на новата 2016 г. ще звучи и български фолклор в изпълнение на Нелина, "Канарите", ансамбъл "Български ритми" и балет "Веда Джуниър".

Няма да липсват впечатляваща празнична заря, светлинни ефекти и още много изненади, категорични са от "Сан Стефано" 29. От телевизията припомнят, че по традиция всяка година над 20 000 души посрещат 1 януари на площад "Княз Александър т". Новогодишният концерт от София ще бъде излъчен на живо по БНТ1 и БНТ Свят.

Друг канал на обществената телевизия пък ще предава на живо рокконцерта, който бе преместен от Каварна в Пловдив - БНТ 2. Прочутият норвежки вокал Йорн Ланде ще посрещне Новата 2016 година заедно с хилядите хора под тепетата в центъра на града. Новата кметица на Каварна промени дългогодишната традиция в морския град да има рокконцерт за ЧНГ. Сега фенове от цялата страна ще се стекат под тепетата, уверен е Цонко Цонев, доскорошен кмет на градчето, спечелило си славата на рок столица на България. Шоуто в Пловдив ще започне също в 22 часа, а Йорн Ланде ще пее с българската група "Кикимора" на Николо Коцев. Броени часове преди настъпването на Новата година музикантите ще загреят публиката на площад "Стефан Стамболов" с авторски парчета и вечните хитове на "Rainbow", "Deep Purple", "AC/DC" и "Black Sabbath". Световноизвестните рокаджии обещават да превърнат Пловдив в новата рок столица на България със зрелищен спектакъл. За гостите и зрителите на БНТ 2 норвежкият музикант ще изпълни хитови парчета на Рони Джеймс Дио, Rainbow, Whitesnake и други легендарни рокбанди, издават от общината в Пловдив. Посрещането на Новата година ще бъде с Фолклорен ансамбъл "Тракия", с празнична заря и новогодишно хоро.

Велико Търново също се стяга да посрещне 2016-та година с голям концерт, фойерверки и празнична почерпка. Вкусни пържолки, гарнирани с вино и бира ще очакват празнуващите край сцената, която ще бъде монтирана пред сградата на кметството. След полунощ всеки ще може да вкуси от традиционната българска баница с късмети, като общината в патртньорство с бизнеса са осигурили 1000 парчета. Новогодишният концерт в старата ни столица ще започне в 23 ч. Водещ ще е Наско от БГ Радио, а за настроението на болярите ще се грижат Руслан Мъйнов, Десислава, Нора Караиванова, Бисер Иванов, Амалия Ненова и Патриотично-фолклорен ансамбъл "Искра".

Лора Караджова води балета си в Русе

С празнични фойерверки и атрактивна програма ще посрещнат в Русе 2016-та година на площада пред общината. В 23.30 часа на 31 декември на сцената ще излезе една от най-успешните и обичани млади български изпълнителки - Лора Караджова, заедно със своя балет. В последните минути на отминаващата година, русенци ще бъдат поздравени от кмета на крайдунавския град Пламен Стоилов. По традиция, първото празнично хоро ще се извие под съпровода на оркестъра на Фолклорен танцов театър "Найден Киров", след което празничният концерт ще продължи с хитовете на Лора Караджова. Водеща на новогодишната програма ще бъде актрисата Ралица Константинова.

Фенери на желанията в Ивайловград

Точно в полунощ в последния ден на 2015 година небето над Ивайловград ще заблести от празнична заря, а летящите фенери ще понесат нависоко желанията на местните за добри и светли дни през новата. Минути преди това на площад Тракия кметът на общината Диана Овчарова ще поздрави дошлите и заедно със съгражданите си ще отброи заедно последните минути на отминаващата 2015 година и ще посрещне новата на празнично хоро.

Община Ивайловград е подготвила чаша вино и подарък за всеки.

Елексирът на боговете ще се лее на градския площад и в Димитровград. По традиция от 5 години кметът черпи димитровградчани, решили да посрещнат под звездите Новата година.

На голямо хоро ще се хванат и хасковлии. На площад "Свобода" за доброто настроени на всички два часа преди полунощ започват изпълненията на оркестър Колорит.

Вино на корем в Добруджа

Кметства канят на хорото в новогодишната нощ в Добруджа. И са осигурили вино за празничната наздравица от спонсори. Община град Добрич кани всички жители и гости на площада в 23,45 часа на 31 декември, като в 12-ия час първо ще прозвучи химна, а след това небето над площада ще се изпъстри с разноцветни фойерверки от празничната заря. След това стопанина на града кметът Йордан Йорданов ще получи първия сурвакарски благослов и заедно с присъстващите си съграждани ще вдигне наздравица с вино, осигурено от общината и добричка фирма за новата година. След това е поканата към всички да се хванат на традиционното празнично хоро под звуците на изпълненията на "Добруджански авлиги" със солист Андреана Димитрова. В полунощ хоро по традиция ще се извие и в Балчик. На хоро канят и в община Каварна, където празникът ще започне на площада в 23 часа.

"Родопска младост" за Крумовград

Фойерверки, безплатно вино и народно веселие в новогодишната нощ ще има на площадите в Кърджали, Крумовград и Момчилград. По традиция Нова година кърджалийци ще посрещнат на Новогодишно хоро пред Дома на културата. Тържеството ще започне в 21,30 ч. на 31 декември. Настъпването на Новата 2016 година ще бъде оповестено с пищна заря и безплатно вино за всички, обещават от община Кърджали. Традицията от години събира под звездите и хората в Крумовград. На централния площад в градчето ще свири оркестър "Родопска младост". На площада в Момчилград също ще има фойерверки и народно веселие и червено вино за жителите и гостите.

На мегдана в Монтана черпят с баница и томбола

Общината в Монтана черпи с баница и вино всеки, който дойде в полунощ на централния площад "Жеравица" за посрещане на новата 2016, съобщиха от администрацията. Тържеството започва в 23,45 часа с темпераментните изпълнения на младежкия духов оркестър "Виво". Под ръководството на Пламен Крумов той ще изпълни любими народни хора, световни поп-хитове в собствена интерпретация. С музикантите ще пее народната певица Анелия Георгиева.

Точно в 12 часа ще прозвучи националният химн, а след него - и словото на кмета Златко Живков. Той ще поздрави дошлите на площада и всички свои съграждани с новата 2016. Мощна заря ще озари небето над града на Огоста.

По традиция за хората на площада общината организира томбола. Със сигурност късметлиите ще си тръгнат с 32-инчов цветен телевизор, фотоапарати, плеъри, различни домакински уреди.

Мамалев с шоу в Бургас
Графа, Криско и "Тутурутка" веселят Варна

Известният български актьор Георги Мамалев ще забавлява бургазлии в Новогодишната нощ. Този път комикът ще влезе в ролята на водещ на празнична програма в центъра на града. Певицата Преслава Пейчева ще бъде втората звезда в шоуто и ще подгрява настроението с популярни и обичани хитове. Празничният концерт на открито започва в 22,30 часа на площад "Тройката". Заедно с Преслава Пейчева, на сцената ще пеят групите "Остава" и "Джин Моник". В програмата ще участват още младият бургаски изпълнител Стефан Лалчев и странджанската певица Жечка Сланинкова. Голям концерт на открито са подготвили и в Поморие. Доброто настроение в последните часове на старата година е поверено на DJ Lazarony и група Ice Cream. Програмата започва в 22 ч. на външната сцена до читалище "Просвета 1888". С подбрани хитове и изненади те ще забавляват публиката, осигурявайки й подобаващо изпращане на 2015-та.

За всички купонджии Община Поморие осигурява безплатен превоз. Автобус ще се движи по линията на градския транспорт от кв. "Свети Георги" до центъра. Безплатен транспорт в новогодишната нощ ще има и в Бургас. Във Варна също се стягат да изпратят 2015 г. с мощен купон. Шоуто ще започне в 23 часа на площад "Независимост" и ще продължи до 3 часа. От кметството обещават звезден новогодишен концерт с на Графа, Криско и група "Мастило", Силвия Кацарова, младият изпълнител Дамян Попов българското оперно трио "Сопрано". На сцената в морската столица ще се качат и духов оркестър "Север" и група "Тутурутка". Лазерни ефекти пък ще създават настроение на хилядите варненци и гости на града, решили да посрещнат 2016-та на площада. С настъпването на новата година небето над морската столица ще бъде озарено от празнична заря.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай