26 години игра с един фиш събори джакпота

26 години игра с един фиш събори джакпота | StandartNews.com

Шофьор и възпитателка спечелиха 444 162 хиляди

Груйчеви ще помогнат на дъщеря си, заминават и на екскурзия

26 години играеш тото, с едни и същи числа, всяка божа неделя. И накрая късметът ти идва. Това е формулата, която направи богати съпрузите Снежана и Николай Груйчеви от София. Правят ритуала с еднаквия фиш от раждането на дъщеря си Габриела. Печелившата комбинация от числа представлявала рождените дни на тримата, месеца на раждане на жената и две любими числа. Точно от 22 юни, 1989 година, когато се ражда дъщеря им, те пускат тези числа редовно.

И изведнъж щастието им се усмихва. Удрят 444 162 лв. от играта 6/49.

Разбират за печалбата чак два дни след тегленето на числата

Николай е шофьор в градския транспорт в столицата, а Снежана помощник-възпитател в детска градина. Дъщеря им продава дрехи в мола. Прекъсва следването си в Софийския университет - специалност педагогика, за да работи. Щастливия фиш пуснала Снежана, според която формулата за късмет е постоянство. Съпрузите късметлии развълнувано споделят, че не са пропуснали да си пуснат нов фиш и след като спечелили. Променили единствено и само числата в последната колонка. "Не възнамеряваме да спираме с играта", категорични са двамата. В момента дъщеря им Габриела работи на две места, за да изплати кредит, теглен за апартамента, в който живее в момента. Щастливите родители ще помогнат на девойката да изплати останалата сума и да направи последни ремонти по жилището си. Не възнамеряват да подхващат някакъв бизнес, защото това, което правят в момента, ги удовлетворява. "Камъкът си тежи на мястото. Не ми идва отвътре да правя бизнес, по-добър съм в това да си бъда шофьор", категорично казва Николай. Все пак семейството възнамерява да се "награди" и с екскурзия, но в България. Макар че имат приятели и роднини навсякъде по света, Груйчеви

определят себе си като родолюбци

Затова искат да разгледат всяко кътче от страната, в която са родени.
"Не сме любители на дългите разстояния и на големия престой. Предпочитаме нещо по-близко, по-кратко и по-често", допълва Николай. Семейството живее в къща, строена през 1974 година, на която е правен само частичен ремонт, поради липса на средства. Именно поради това те ще заделят част от сумата и за обновяване на своето жилище. Щастливите родители ще дадат пари и за екскурзия на дъщеря им и кандидат-зетя. С усмивка споделят, че напоследък той ги слушал повече. От спечелената сума ще зарадват и свои приятели, които са в нужда, а също и вече пенсионираните си родители, живеещи с ниски пенсии. Груйчеви си спомнят още емоциите, сполетели ги в ранната сутрин на 16 февруари. Когато разбират, че са спечелили над 400 бона, просто остават без думи.

"Не можехме да повярваме. Половин час след това жената не можеше да разбере. Даже си говореше, че не е вярно", казва Николай.

Семейството не допуска да пропусне седмица, в която да не пробва късмета с фиш. "Спомням си един случай, в който не можехме да пуснем. Бяхме в нашето село Старосел, откъдето е баща ми. Там няма тотопункт, но пък вкъщи ние винаги имаме стари непопълнени фишове. Обадихме се по телефона на дъщерята и на кандидат-зетя, за да пуснат. Традицията си е традиция. Няма да пропуснем никога", завършва с усмивка Николай.

Водят болно момиче в Париж

Щастливото семейство ще се посвети и на благотворителна кауза. Дъщерята на Груйчеви -Габриела, поставила първата точка в плана за харченето на спечелените пари. Девойката ще изпълни мечтата на своя близка приятелка от детството - Ели, която има диабет. 25-годишното момиче боледувало от много време, но напоследък състоянието й рязко се влошило. От малка Ели мечтаела да разгледа града на любовта - Париж. Мечтата й ще сбъдне Габи в най-кратък срок. "Досега дъщеря ни й правеше символични подаръци. Малки сувенири във формата на айфеловата кула, магнитчета или тефтери със снимки от различни забележителности от френската столица. Сега ще изпълни най-голямото желание на Ели и се надяваме това на я направи много щастлива", обяснява Николай Груйчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай