2014 г. под знака на Розетата

Снежна Коледа и вариации от 20 градуса в температурите показа разкодиране на зимата

2014 г. под знака на Розетата | StandartNews.com

2014 година вече надзърта от календарите. Дали обаче ще бъде по-добра за България се опитахме да прогнозираме. Според футурологичния ни анализ предстоящият 12-месечен цикъл ще бъде с една идея по-добър за държавата. Именно отсега ще започне процес на стабилизация в политикономическо отношение, но той ще се усети осезаемо чак през 2015 година.

Вълшебната седмица

В нумерологично отношение енергиите, които ще оказват влияние върху страната ни, се дирижират от седмицата (2+0+1+4=7). За да стане ясно какви значими процеси са описани с тази цифра, ще кажем само, че на нея се крепи хармонията на видимия свят. Толкова са дните от седмицата, музикалните ноти, цветовете на дъгата. Седем се смята и за висше космическо число символ на сътворението. В Стария завет пише: "За шест дни Господ създаде Небето и Земята и Морето и всичко в него, а на СЕДМИЯ почина". Съвпадения откриваме и в исторически аспект. При създаването на България, идвайки, Хан Аспарух по тези земи обединил седем племена. Прабългарската розета от Плиска, която е ненадминат календар, отново е седемлъчна. Едно от най-енергийните места на планетата са Седемте рилски езера. Седмият енергиен център прави връзката на човека с божествената реалност. Той е отговорен и за т. нар. внезапни изцеления с помощта на молитвата, вярата и Божествения свят. Според кабалистите числото носи поличба за край на един етап. В него промените ще узреят, ще бъдат премислени, за да се материализират след лятото.
През идната година на добри резултати ще се радват именно хората, които се отнасят творчески към задълженията си. Тежкото положение на хуманните и хуманитарните професии ще започне да се подобрява - лекари, актьори, музиканти, дизайнери, философи. Интересът към тези сфери на изява ще се засили и у младите. Хората, занимаващи се още със стратегии, както и алтернативните лечители, могат да очакват добри резултати. Годината предполага бум на различни духовни течения и религии, идване на мисионери от далечни страни.

Плутон дебне политиците

В политически аспект кълбото, което е взело да се разплита от две години насам, ще продължи. Изтичащата 2013 година бе под знака на Венера и земната любов, а тя е доста взискателна. Именно заради това политиците се окъпаха хубаво във всенародната любов. Космическият съдник Плутон, който в хороскопа на България действа отдавна, ще продължи да друса държавата. Задно с планетата на революциите Уран те са в неблагоприятна позиция квадратура, която носи трансформации и изчистване на стари порочни модели и практики. Всъщност процесите на промяна не са от вчера, но и не могат да станат за една нощ. Точно на 12 март през 2011 година се случи нещо знаменателно в астрологично отношение за живота на цялата планета. Уран започна своя нов 84-годишен зодиакален цикъл. Това доведе до избухване на т. нар. нови революции по света. В България именно тогава започна напомпване на общественото недоволство с първите стачки срещу високите цени на горивата. И през идната година Уран ще продължава да нагнетява общественото напрежение срещу монополите и да поставя социалните искания в дневния ред на политиците. А Плутон ще разплита всички престъпни схеми и ще осветлява кой кое е в нашата родна действителност. И сякаш за да бъде сигурно, че всичко ще се промени из корен, тази звездна тенденция ще продължи да действа чак до 2017 година.
Още от януари ще започне чертаене на схеми по решаване на гореизложеното, някои от които прекалено утопични. Икономиката през втората половина на годината ще се раздвижи. Пореден лек ръст от приходите от туризъм, доста осезаем през лятото. Тук се вписва и бежанската вълна, която след лек пик след празниците ще намалява. Проблемите обаче ще продължат с ксенофобските настроения у нас.

Времето в аванс

В метеорологичен аспект зимният сезон ще бъде снежен. Той обаче може да се впише в графата проблемни. И не толкова заради студа, колкото заради авариите, които ще последват. Резултатите от радиестезично замерване показаха, че метеорологичните потенциали ще се движат в широк диапазон от 20 градуса, нагоре и надолу. Така средни минимални температури ще бъдат около 8-10 градуса под нулата. Горе-долу толкова ще бъдат и средните максимални. Около Коледа и Нова година ще имаме типична зимна обстановка. Снегът ще се топи бързо заради честата смяна на настроението на Баба Зима.

Според Мариана Стефанова ще се окажем неподготвени за такъв тип зима. Именно сега много от стари ВИК инсталации и далекопроводи ще сдадат багажа. Ще има пожари по домовете заради стари елуреди, газови бутилки. Заради болести пък могат да се очакват дървени ваканции по училищата.

"Около втората седмица на декември ще има едно затопляне, а после (около 20-то число) отново захлаждане. Температурите ще се движат от -10 до + 10, а през април и до +18, което ще създаде предпоставки от наводнения. Опасявам се, че през студените дни ще има и починали от студа. Могат да спрат и доставките по магазините в няколко населени места. През януари термометърът ще падне до минус 15", дава своите визи за бъдещето родният феномен.
В специалното футурологично изследване взе участие и Иска Караколева. Според нейни отговори с най-голяма степен на вероятност от случване именно през януари ще има едно затопляне. През първия месец от новата година обаче ще има и много ниски температури. Март също ще бъде необичайно студен. "Като цяло не виждам да има чак толкова (голям и продължителен - б.р.) кучешки студ. Като помня какви зими имаше едно време, за мен тази ще бъде от по-меките", обобщи Искра Караколева. Според нея въпреки песимистичните прогнози за бунтове и стачки през зимата кабинетът ще оцелее и този път. Все пак такива ще има. Това вещае последното слънчево затъмнение, което се проектира точно в онази част от хороскопа на България, отговаряща за имиджа на страната и държавната власт.

В световен план политическите трансформации в Арабския свят ще продължат, като ще обхванат отново Либия и Тунис. В Украйна обстановката е на ръба на гражданска война, но евроориентираните имат по-голям шанс за успех. В Щатите също могат да пламнат нови стачни вълни.

Катаклизми

Трусове тежки няма да има, но наводнения са възможни както у нас, така и в чужбина заради действието на Нептун - планетата на водата. Като цяло 2014 ще бъде по-спокойна и добра. Има обаче едно предупреждение - да се пазим от илюзии, измами и да не прекаляваме с опиатите. За съжаление тенденцията на самоубийствата ще продължи. Защото дори малките проблеми ще ни се струват по-големи отколкото изглеждат. Нервите на много хора няма да издържат и ще посегнат на живота си заради финансови или други кахъри.
"Втората половина като червейчета ще се размърдаме. 2015 ще си стъпим на краката. И промишлеността ще тръгне нагоре. Ще се отворят работни места", дава надежда информацията от ясновидските канали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай