12 хиляди аплодираха Васко Василев

12 хиляди аплодираха Васко Василев | StandartNews.com

Виртуозният цигулар Васко Василев снощи изправи на крака над 12 хиляди зрители в "Арена Армеец". За първия му самостоятелен концерт в зала с такъв мащаб дойдоха негови приятели, музиканти от целия свят, съобщава БНТ. В публиката беше и Лили Иванова.

12 хиляди зрители и над два часа, изпълнени с виртуозната музика на Васко Василев. Цигуларят избра 29 февруари, за да излезе на сцената за първия си самостоятелен концерт в толкова голяма зала. И въпреки, че обяви това година по-рано, пазеше в тайна репертоара почти до последния момент.

В кулминацията на концерта Васко изненада публиката като обяви, че заедно с Лидл е скрил под някои от седалките в залата покани за лична среща с него. След концерта щастливците имаха възможност да се снимат с талантливия цигулар. Сред късметлиите се оказа дама, която беше получила билета като подарък за рожденния си ден. Друга дама от присъстващите пък сподели, че е сънувала срещата си с цигуларя. Всички те получиха подарък - новата му книга "Васко@40+5", диск с личен автограф от него и бутилка френско вино от Лидл.

"И в моите най-големи мечти не съм си мислил, че ще свиря пред 12 хиляди човека Паганини сам на цигулка. Вдъхновението за този концерт и смелостта да го направя сам дойде от Лили Иванова", заяви цигуларят.

И докато пълната тишина по време на изпълненията се редуваше с бурните аплодисменти, часовете отминаха неусетно. Време, в което Васко Василев не просто свиреше, а летеше на сцената със своята цигулка. Операта заменяше фламенкото, Кармен - Турандот, а Паганини - Пако Де Лусия.

Енергията на красивата музика бе подсилена от танца на едни най-добрите балетисти на "Ковънт гардън" и Берлинската Щатсопера. За спектакъла на виртуозния цигулар пред многохилядната арена излязоха музиканти от Токио до Малага. Сред тях бяха и испанците от "Чамбао".

"Бяхме "one big familу" на сцената. Това беше наистина най, най-хубавото. Толкова любов имаше и на сцената, и в публиката. То някак си тръгна по вода и си вървеше по вода", коментира развалнувано Васко Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай