119-ти ден на протест срещу правителството

119-ти ден на протест срещу правителството | StandartNews.com

София. По-многоброен в сравнение с последните седмици беше традиционният антиправителствен протест от 19 ч. на пл. "Независимост". Няколкостотин граждани под звуците на тъпани и свирки шестваха по обичайния маршрут по бул. "Цар Освободител".

По данни на МВР към 19.30 на пл. "Независимост" са протестирали 500 души.

Техните плакати и скандирания за 119-ти пореден ден остават с искане за оставка на кабинета "Орешарски". Гражданите развяват българсия флаг и знамето на Европейския съюз.

Металните заграждения покрай парламента стигат до сградата на БАН. Неколцина от протестиращите опитаха да издърпат загражденията, но полицията им попречи. Многобройни полицейски сили са разположени навсякъде в района, около сградата на НС служителите на реда са подредени в плътен кордон. 

Един човек е задържан от полицията. 

По-рано днес протестиращи чакаха Пламен Орешарски на влизане и излизане от хотел "Шератон", където той имаше среща с гръцки бизнесмени. Премиерът избегна народното недоволство, като ползва задния вход и страничния изход. Многобройни полицейски сили и НСО участваха в операцията. Присъстваше и група контрапротестиращи, подкрепяща Орешарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай