Орешарски обсъди бизнес климата с гръцки бизнесмени

Орешарски обсъди бизнес климата с гръцки бизнесмени | StandartNews.com

София. Приоритетно трябва да се решават икономическите проблеми, каза премиерът Пламен Орешарски на среща с Гръцкия бизнес съвет в България. Той се срещна с бизнесмени от южната ни съседка в столичния хотел "Шератон".

Министър-председателят обсъди Условията за правене на бизнес и актуалната икономическа обстановка с най-големите гръцки компании с инвестиции у нас. Премиерът запозна участниците с основните намерения на кабинета и с първите действия на правителството, като основен акцент беше бизнес климатът. В рамките на разговора бяха обсъдени и общи за двете страни проблеми, сред които безработицата сред младите хора.

Според премиера, най-актуалните въпроси днес са възстановяването на конкурентоспособността и смекчаване на дисбалансите в еврозоната. „Трябва да търсим решения на икономическите проблеми. В противен случай те ще прераснат в други проблеми", каза г-н Орешарски. Позицията му е, че държавата трябва да има активна роля по отношение на конкурентоспособността, справедливостта и социалните права. Той обърна специално внимание на мерките на правителството за облекчаване на административната тежест върху бизнеса. Премиерът изтъкна и необходимостта от засилване на професионализацията на обучението.

Помолен от медиите да коментира вота на недоверие, внесен днес от опозицията, премиерът отбеляза, че според него това е прибързано и добави, че предстои да се запознае с мотивите. „Има толкова неща да се свършат в държавата. Ако можeха да го свършат, да го бяха свършили за четири години", заяви още премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай