Звезда от "Черният рицар" ни готви изненада

Британски актьор публикува своя дебютен роман

Звезда от "Черният рицар" ни готви изненада | StandartNews.com

Актьорът на култовата поредица "Черният рицар"-Майкъл Кейн отново е на фокуса на вниманието на почитателите на поредицата.Този път актьорът ще дебютира като писател, с предстоящото публикуване на роман-трилър тази година, съобщи ДПА, цитирано от БТА.

90-годишният Кейн обяви, че книгата, озаглавена „Смъртоносна игра“, ще излезе на 23 ноември.

Романът проследява приключенията на главния полицейски инспектор Хари Тейлър – детектив, който не уважава бюрокрацията или политическата репутация. След като световните агенции за сигурност обявяват тревога, Хари и неговият нетрадиционен екип се впускат в търсене на следи. В опитите си да открият липсващ уран,те преследват заподозрени като аристократичния търговец на изкуство Джулиан Смайт (в Лондон) и олигарха Владимир Волдрев (в Барбадос).

Кейн е участвал в над 160 филма през 70-годишната си кариера. Известен е с ролите си в „Зулу“, „Италианска афера“, „Интерстелар“ и франчайза „Черният рицар“.

 „Смъртоносна игра“ е първият роман на Кейн, но той вече е публикувал няколко автобиографични произведения в миналото, като „За какво става въпрос?“ през 1992 г. и „До Холивуд със слон“ през 2010 г.

Източник: БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай