Сряда,

Започва "Есенен салон на изкуствата" в Пловдив

От: Агенция Стандарт -
261
Започва "Есенен салон на изкуствата" в Пловдив
A
A
A

С началото на месец септември Пловдив по традиция се превръща в център на културните събития в страната. От 1 септември започва "Есенен салон на изкуствата".

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов обясни пред БНТ, че от утре започват с откриването на "Национални есенни изложби" от 18 часа. В 19 часа има официална церемония по връчването на "Награди Пловдив", които тази година трябваше да се състоят на 24 май. Победителите вече са обявени и наградите са връчени, но все пак техните постижения от 2019 година ще бъдат чествани на церемония на Римския стадион, която ще бъде излъчвана пряко по БНТ 2.

"Сцена на кръстопът" е едно от традиционните събития, които са запазени. Тази година стартът е на 11 септември с откриването на барелефа в чест на Стефан Данаилов. Ще бъде представена постановка на неговите студенти от последният му клас, както и уъркшопи и други представления.

На сцената на Античния театър ще се проведе фестивалът "Музика от вековете". На окрита сцена ще се проведат и "Дните на музиката в Балабановата къща". Ще я има и традиционната "Седмица на съвременното изкуство", както и видео фестивалът "Фасада" в Стария град.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com