Заговор заплашва световния елит

Заговор заплашва световния елит | StandartNews.com

Джерард Бътлър, Морган Фрийман и Арън Екхарт са в главните роли на "Код: Лондон"

"Код: Лондон", продължението на кинохита "Код: Олимп", ни пренася в английската столица, където британският премиер е починал при загадъчни обстоятелства. Погребението му, на което присъстват лидерите на целия западен свят, започва като най-зорко охраняваното събитие в историята. Но после прераства в опит за осъществяване на чудовищен заговор за ликвидирането на световния политически елит, унищожаването на забележителностите на английската столица и опит за налагането на една ужасяваща перспектива за бъдещето. Само трима души могат да попречат на смъртоносния план - президентът на САЩ (Арън Екхарт), най-довереният му таен агент (Джерард Бътлър) и една дама от британското разузнаване МИ-6 (Шарлът Райли), която не вярва на никого. И с пълно право.

Филмът на режисьора Бабак Наджафи е сниман и у нас. Диляна Буюклиева е в ролята на полицайка. Младата актриса, модел и музикант живее от години в Лондон, запален пътешественик е и тренира айкидо. Песента на 20-годишната Елвира Лазарова звучи в саундтрака. Освен че пише песни, тя се появява и пред камера. Старозагорката има кратка роля като служителка от канцеларията на Арън Екхарт. Затова пък в кожата на руския президент влиза Михаил Билалов.

Точно преди година около лентата на Наджафи избухна скандал. Тогава бе пуснат онлайн първият трейлър. Клипът се появи само дни преди годишнината от терористичния атентат в британската столица от 2005 г., при който загинаха 52 души. Освен това съвпада с атаката на ислямисти в Тунис, също оставила голям брой жертви. В "Код: Лондон" участват още Морган Фрийман, Патрик Кенеди, Колин Салмон, Робърт Форстър, Анджела Басет, Рада Мичъл, Джаки Ърл Хейли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай