Юлиан Костов с награда за „най-добър актьор“ в Ел Ей

Варненецът отличен за късометражния филм „Разговорът“

Юлиан Костов с награда за „най-добър актьор“ в Ел Ей | StandartNews.com

 

 

С приз от работата си в късометражния „Разговорът“ се прибра Юлиан Костов от LA Live Film Festival. Събитието, на което бяха наградени лауреатите, се проведе в събота в Лос Анджелис, а българинът взе отличието за „най-добър актьор“. „Разговорът“ донесе няколко номинации от американски фестивали на Костов. Българската публика също вече имаше шанса да изгледа лентата по време на „Любовта е лудост“ в родния му град Варна. Костов сам се справи с каскадите  в шпионския трилър.

В „Разговорът“ Костов играе Сам Куентин - отлъчен американски шпионин, смятан за мъртъв. Той се среща с Агенцията, за да поиска да бъде оставен на мира. Това се случва на неутрална земя - в Барселона, където Куентин бързо разбира, че е бил изкупителна жертва на собствените си хора в една изключително опасна игра.

29-годишният българин има десет републикански титли по плуване у нас преди да нагази в киното. Загърбва спорта за да учи в Холандия бизнес мениджмънт, но преди няколко години се заема с киното. Устанявава се във Великобритания, където жъне и първите успехи като актьор..

От роли в продукции като „24“ (с Кийфър Съдърланд), и Barbarians Rising, през филми като „Бен-Хур“(реж. Тимур Бекмамбетов), „Код: Лондон“ (с Джерард Бътлър) и т.н., Костов успя да се наложи като един от най-добрите ни актьори зад граница. Наскоро Юлиан направи и режисьорския си дебют в кратката пиеса Quiet Please („Тихо, моля“), част от постановка за нова драматургия наречена The Millennials, която се продуцира от друга българска актриса живееща в Лондон - Девора Уайлд. Очакваме и да го видим и във вампирската сага A Discovery Of Witches, в която ще влезе в образа на демона Тимур. Преди по-малко от месец пък актьорът представи в родината си два филма със свое участие. Късометражният „Разговорът“ му донася няколко номинации от престижни американски фестивали, а „Син на друга майка“ бележи първата му главна роля в западна продукция. „

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай