Изненада от Йоана Буковска. Новият демон

Ангел и Демон ще напомнят за редуването на контрастите в живота ни

Изненада от Йоана Буковска. Новият демон | StandartNews.com

Една от иконите на българския театър-актрисата Йоана Буковска, чийто отпечатък е положен на Стената на славата пред Театър 199, ще вземе специално участие в премиерните спектакли на музикално-танцовият спектакъл „Реквием” по музика на Моцарт на сцената на Античния форум „Августа Траяна” в Стара Загора. Това съобщават от пресцентъра на Държавна опера Стара Загора.

На 20 и 31 юли участие ще вземат още Емилия Иванова, Даниела Дякова, Николай Моцов, Ивайло Джуров, басът Пламен Бейков, хорът, оркестърът и балетът на Държавна опера - Стара Загора. Постановката ще дирижира именитият босненски диригент Емир Нуханович. Режисьор е Огнян Драганов, хореографията е дело на Силвия Томова, художник на декора и костюмите е Салваторе Русо. Диригент на хора ще бъде Младен Станев.

Двама актьори – Йоана Буковска и Пламен Бейков ще се преобразят в образите на Демона и на Ангела, за да напомнят на изгубения в своята обезумяла надпревара свят, че нищо не остава незабелязано.

Както БТА писа в двете вечери зрителите и гостите на града ще могат за първи път да видят новата версия на спектакъла.

В сценичния вариант на произведението основната тежест е върху хореографията и режисьорския поглед върху добре познатата творба. Режисьорът Огнян Драганов добавя текстове от „Ад” на Данте и развива идеята за вечната борба между Доброто и Злото, за редуването на контрастите в живота ни, за силата на земната суета, казват от Държавна опера - Стара Загора, пише още БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай