Творци получиха отличия от президента Радев

Церемонията се състоя в Гербовата зала на „Дондуков” 2

Творци получиха отличия от президента Радев | StandartNews.com

Държавният глава Румен Радев награди с най-високи отличия изтъкнати творци и учени. Церемонията се състоя в Гербовата зала на „Дондуков” 2.

Режисьорът Иван Терзиев беше удостоен с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ огърлие. С ордени „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен бяха отличени архитектът Лозан Лозанов (баща на Георги Лозанов), режисьорът Николай Георгиев и  председателят на Националната общност на българите в Хърватия Рашко Иванов. Отличие „Св. Св. Кирил и Методий” втора степен получи Донка Копринкова, главен художествен ръководител и диригент на  хор „Славянско единство“.

„Отстояването на нашите културни традиции е особено важен пример за младото поколение, за да виждат младите хора в културните, образователни и научни постижения инвестиция в своето бъдеще и общия български път към успеха”, заяви президентът Румен Радев. „Вие изграждате основополагащи ценности, възпитавате мироглед и разкривате нови хоризонти за не едно поколение“, каза още държавният глава.

„В навечерието на Деня на народните будители за мен е гордост да връча висшите държавни отличия на достойни българи за техния безспорен принос към българската култура и просперитет“, заяви още държавният глава и определи биографиите на изявените гости като разказ за десетилетен творчески труд и талант, посветен на общественото развитие, духовно израстване и задълбочаване на приятелството ни с други народи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай