Столичната библиотека награди своите автори на годината

Георги Господинов, проф. Николай Овчаров и Божана Апостолова са писатели на годината в трите раздела -художествена литература, научно-популярна литература и детска литература.

Столичната библиотека награди  своите автори на годината | StandartNews.com

За пета поредна година Столичната библиотека  връчи своите „Годишни награди“ на официална церемония днес. Георги Господинов, проф. Николай Овчаров и Божана Апостолова са писатели на годината в трите раздела -художествена литература, научно-популярна литература и детска литература.
 Отличени бяха и най-четените съвременни български писатели в библиотеката -  Владимир Зарев, Алек Попов, Захари Карабашлиев и Венета Райкова.
  Награда в раздел научно-популярна литература получи журналистката от в. "Труд" Ана Заркова за книгата си "Българската мафия".
За читател на годината бе обявена Христина Савова,която е вземала на 2-3 дни по една книга от библиотеката, общо 150 книги.Наградата за читател на детска литература заслужи 10-годишната Ема Николова.
  За „Виртуален читател“ бе обявена Галина Бончева, а за най-четящо семейство – Десислава, Борислав и Алекса Георгиеви.
За медийно партньорство Столична библиотека отличи БТВ,БНТ, БНР,в."19 минути" и trud.bg.
На церемонията по връчване на годишните награди на Столична община присъства кметът на София Йорданка Фандъкова. 
  Наградените автори, както и награждаваните през годините писатели и активни участницr в кампаниите на Библиотеката на София ще подарят свои книги с автограф на училищните и читалищните библиотеки в район "Нови Искър". ►

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай