Спрягат Сашо Диков за стола на Росен

Дори не каза "Довиждане" и "Благодаря", заяви Любо Нейков по адрес на Петров

Спрягат Сашо Диков за стола на Росен | StandartNews.com

Ехото от решението на Росен Петров да замени ефира с "България без цензура" заглъхва вече трети ден. След като в неделя водещият на "Нека говорят" оповести, че става част от партията на Николай Бареков, вчера той и продуцентите му си размениха задочно остри реплики в ефир. В същото време в медийните среди продължава да витае въпросът кой ще замени Росен на горещия стол на водещия в неделното предаване.


От Жени Марчева до Сашо Диков. Това са имената, които медийната гилдия спряга за водещ на "Нека говорят". Още след като Петров "пристана" в ефир на "България без цензура", в медиите се появиха версии, че Марчева, която има рубрика в предаването, ще поеме цялото 3-часово издание. Други обаче твърдят, че Жени ще бъде "моторът", който ще издърпа предаването само за тази неделя, а след това ще се търси нов водещ.

 

В същото време в медийните среди усилено се върти и името на Сашо Диков, който сега води предаването "Дикофф". В интернет се появиха твърдения, че той е лична номинация на новия шеф на Би Ти Ви Павел Станчев. Според някои сайтове Сашо Диков бил поканен от шефовете на канала на среща в понеделник, където му била отправена "разтърсваща" оферта за 40 000 лв. заплата.

 

А предложението било да започне още от тази неделя. Самият водещ заяви пред "Стандарт", че няма да коментира темата. Ако той поеме "Нека говорят" обаче, не е ясно какво ще стане с предаването му - повече от ясно е, че "Дикофф" без Диков не може да има. А продуцентът Любо Нейков заяви, че имат готови имена, но на този етап няма да ги оповести. Вчера имаше среща на продуцентите "Дрийм тийм" с ръководството на медията. На нея присъства Любо Нейков, тъй като другият продуцент Евтим Милошев е в Камбоджа до април, където се снима поредният сезон на "Сървайвър".

 

Преди ден пък Росен Петров лансира в интервю пред "Стандарт" името на Венелин Петков за свой заместник, след като Петков го нападна за решението му в интернет. Вчера водещият на новините на Би Ти Ви реагира на предложението на Петров във Фейсбук профила си с думите "Аз упорито вярвам, че не живеем в Северна Корея и "наследници" не се определят еднолично. Вашето мнение за това кой трябва да води опороченото от вас публицистично предаване няма абсолютно никакво значение. Предаването не е "ваше", а моят професионален път няма нищо общо с него". Петков цитира и "Евангелие от Матея", където е написано "Пазете се от лъжепророци" и "По плодовете им ще ги познаете".
Междувременно в сутрешните блокове продуцентът Любо Нейков и Петров си размениха задочни обвинения. Пред Би Ти Ви Нейков заяви, че Росен Петров напуснал в неделя след края на предаването, "без да каже довиждане на екип, който пет години седи зад гърба му и го направи най-рейтинговото за този слот. Няма довиждане, няма благодаря", допълни продуцентът. Той бе категоричен, че не е знаел предварително за декларацията на Росен Петров.

 


"Водещият е нарушил журналистическия етичен кодекс и отговорността трябва да си я поеме лично", заяви Нейков. Според него редакторите не са се намесили в "телевизионния театър, режисиран от водещия", за да не играят ролята на цензори.

 


Размяната на удари продължи от екрана на ТВ7, където гост бе Росен Петров. "Ако тази мръсна кампания на Би Ти Ви и "Дрийм тийм" не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел - търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели, как се назначават журналисти.

 

Тогава много водещи и доста политици може да гледат света през едно по-тясно прозорче, заяви доскорошният водещ. "Не съм ползвал ефира за лични цели. Той се използва, когато си продадеш колата или направиш продуктова реклама на нещо, а аз съм направил политическо волеизявление, което право ми е дадено от Конституцията на България и свободата на словото", заяви Петров. Той определи поведението на ръководството на Би Ти Ви като шизофрения, защото те наложили Николай Бареков да гостува в неговото предаване, а след това хвърлят обвиненията върху него. "Човек от неговия ранг може да гостува в Би Ти Ви само със санкцията на ръководството. Те го канят, мен обвиняват", посочи Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай