Специално изложение в НВИМ за празника

В националният военноисторически музей посетителите имат възможност да разгледат реликви от Руско-турската война

Специално изложение в НВИМ за празника | StandartNews.com

Снимка-Национален военноисторически музей

В националният военноисторически музей посетителите имат възможност да разгледат реликви от Руско-турската война - представители на полевата и обсадната артилерия днес.

На националния празник ще работи само външната експозиция на Музея от 10 до 17 часа.

Сред експонатите, съхранили спомена отпреди 143 години, са 10,67-мм картечница "Гатлинг", М 1871, 9-фунтово нескорострелно стоманено оръдие "Круп", М 1867/1877, 87-мм нескорострелно бронзово оръдие, М 1876 и други.

Наред с тях във външната експозиция на Музея са представени и още над 270 образци от артилерийско въоръжение, бронетанкова, авиационна, военноморска, ракетна и инженерна техника.

Специално подготвени аудио станции ще запознават посетителите с любопитни факти от историята на реликвите, съхранявани в НВИМ - символи на стремежа на българския народ към свобода и независимост. Любителите на историята ще имат възможност да гледат филми, посветени на пътя към извоюване свободата на България.

Достъпът до експозициите на НВИМ се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, в това число отстояние между посетителите и носене на предпазни маски в закритите пространства.

Филиалите на НВИМ - Парк-музей "Владислав Варненчик" и Военноморски музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово също ще работят с обичайното си работно време и входни такси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай