Спектакли от "Метрополитън опера" на живо в София

Спектакли от "Метрополитън опера" на живо в София | StandartNews.com

София. Прожекции на живо от новия сезон на "Метрополитън опера" в Ню Йорк. Това е едно от новите предизвикателства на столицата, предназначено за любителите на операта. Инициатива е на фондация "Америка за България", Международен театрален фестивал Варненско лято" и с подкрепата на Столичната община и Британския съвет в България.

Прожекциите с HD качество се организират за пръв път в България. Те ще започнат от 11 октомври в Cinema City Mall of Sofiа.

Операта в Ню Йорк има специална програма за излъчване на живо, която цели да увеличи аудиторията на оперното изкуство и неговите почитатели. Така предава на живо в 2000 киносалона, намиращо се в 66 държави по света.

Тази година в програмата на "Метрополитън опера" са заложени 10 спектакъла, могат да се предават на живо и то във високо качество. Хората могат да гледат "Макбет", "Сватбата на Фигаро", "Кармен", "Севилският бръснар", "Нюрнбергските майстори певци", "Веселата вдовица", "Хофманови разкази", "Йоланта/Замъкът на херцога Синята брада", "Жената от езерото", "Селска чест/Палячо". Организаторите са предвидили субтитри за българската публика - на български и английски.

Пилотната прожекция е от 19:50 ч. на 11 октомври със спектакъла "Макбет" от Верди с участието на Анна Нетребко във вокално и драматично сложната роля на лейди Макбет.

"Тази програма на Метрополитън опера е уникална възможност хората да получат оперно преживяване от световна величина в по-интимната среда на киносалона, на достъпна цена, както и да прекарат незабравима вечер с цялото си семейство. Ако никога не сте ходили на опера досега, ето чудесна възможност да разберете защо това магическо изкуство владее въображението на поколения зрители", обяснява Том Гали, технически директор на една от най-големите мрежи от киносалони в САЩ.

Пълната програма на представленията по дни може да се намери на сайта на горепосоченото кино. Билетите са на цена от 18 лв. за възрастни, а за ученици, студенти и пенсионери - по 15 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай