"Sofia Jazz Days" на 8 и 17 юли в София

Ще се насладите на концерти на групите - A3ck със специален гост Димитър Льолев и Noise Linguistix

"Sofia Jazz Days" на 8 и 17 юли в София | StandartNews.com

Концертният цикъл "Sofia Jazz Days" ще се проведе за втора поредна година на 8 и 17 юли в кино "Кабана" като част от лятната програма на СО с концерти на групите - A3ck със специален гост Димитър Льолев и Noise Linguistix със специалното участие на Росен Захариев и Христо Йоцов.

"Sofia Jazz Days" ще стартира на 8 юли с концерт на джаз групата A3ск.

A3ск е необикновен музикален експеримент, в който участват Владислав Мичев - бас тромпет, Димитър Льолев - алт саксофон, Димитър Благоев - китара, Евден Димитров - бас и Васил Вутев - барабани. Като претопява индивидуалния стил на всеки един от музикантите, групата дава възможност на слушателя да се впусне в пътешествие отвъд хоризонта на очакванията. Композициите са авторски и представят характерния стил на A3ck.

Вторият концерт от Sofia Jazz Days е на 17 юли на групата Noise Linguistix.

Noise Linguistix е музикална инициатива на басиста Михаил Иванов, в сътрудничество с китариста Александър Логозаров. За концерта на Sofia Jazz Days към дуото ще се присъединят специалните гости - Росен Захариев (тромпет) и Христо Йоцов (барабани).

Михаил Иванов е добре познат както на българската, така и на eвропейската музикална сцена. Той е носител на много международни награди, между които и наградата за най-добър солист на конкурса Dutch Jazz Competition, който се провежда на North Sea Jazz Festival в Ротердам, Нидерландия.

Разнообразието от стилове, в които той се чувства у дома си, го водят до сътрудничество с имена като Малик Медзадри (Magik Malik), Итамар Борохов, Лиз Райт, Майкъл Мосман, Алексия Василиу, Теодосий Спасов, Антони Дончев, Христо Йоцов, Мартин Любенов и др.

Около основното ядро на Noise Linguistix, Александър Логозаров (китара) и Михаил Иванов (бас) гравитират няколко специално подбрани гост-музиканти и така се ражда дебютния им албум "Scattered Vibrations от 2021 ("Разпилени вибрации") с камерно и едновременно с това и пространствено звучене. Вътре се редуват наситени, ритмични импровизации, очаквани и неочаквани мелодии и комбинации от различни инструменти. Музиката е гъвкава и податлива на настроенията на музикантите, а талантът и чувствителността на всеки от участниците ѝ придават различни измерения.

Концертите от Sofia Jazz Days са със свободен вход и с начален час 20:30 ч.

По информация на impressio.dir.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай