Сряда,

Скрити истини и заличени следи в "Отдел Издирване"

От: Агенция Стандарт -
245
Скрити истини и заличени следи в "Отдел Издирване"
A
A
A

Борбата за истина и справедливост продължава с пълна сила в новия епизод на криминалния сериал „Отдел Издирване“ тази седмица. Камен Петков (Юлиан Вергов) ще бъде изправен пред тежки обвинения, които ще застрашат сериозно поста му в структурата на МВР. Готов ли е да се откаже от всичко постигнато в разследването до момента и как ще подходи в сложната ситуация, за да се справи с неправдите в системата?

Потърсилата помощ от Камен хърватка Нера Павлович (Ива Михалич), първоначално представила се с името Татяна Станкович, ще опита усилено да се сближи с полицая, въпреки огромното недоверие, което той изпитва към нея. След изненадващо посещение на служители на ДАНС в дома му, старши инспектор Петков ще бъде все по-заинтригуван какво крие Нера и защо е издирвана от толкова много хора. За да разбере повече за мистериозната компаньонка, той ще се довери на криминалния психолог и свой близък приятел – Радо Йорданов (Иван Бърнев). Какво ще открие криминалният психолог за личността на Нера, ще стане ясно този петък.

Разследването на поредицата загадъчни убийства ще поеме в нова посока – шофьорът на линейката, превозвала крупния бизнесмен с нелегален канал за боклук – Кавалджиев, беше открит мъртъв, а убилият Цайса снайперист е в неизвестност. Единствената следа, с която отдел „Издирване“ разполага, е оръжието на извършеното престъпление.

Опитните полицаи ще се заловят с трудната задача да издирят всякаква информация свързана с карабината, която може да ги доближи до поръчителя на убийствата. Следите ще ги отведат до стар приятел на инспектор Валери Русев (Христо Петков), който ще се превърне в ключа към разкрития по случая с огромна важност. Какво общо има паравоенното формирование „Ястребите“ с оръжието от местопрестъплението и какво ще разберат зрителите за трудния живот и слабостите на старши инспектор Русев? 

„Благодарение на Боби успяхме да овладеем някои техники, за да не изглеждаме нелепо на екрана. Всичко има значение от боравенето с оръжия до пристъпването към определена сграда – все важни неща, които ни помогнаха да придобием самочувствие“, разказва Елена Телбис, в ролята на инспектор Магдалена Парушева.

„Попаднах в сериала по покана на психолога Росен Йорданов и сценариста Александър Чобанов, които казаха: „Правим един много хубав сценарий, с много екшън и забавни сцени! Можеш ли да подготвиш актьорите? Съгласих се. Отидохме на стрелбището и се оказа, че дамите имат повече данни за стрелци, вероятно защото са по-спокойни и по-концентрирани, когато инструкторът обяснява. Стремежът ни беше да покажем сцената така, че да предизвика интерес у зрителите“, допълва Боби Николов, технически консултант и бивш инструктор от специализирания отряд за борба с тероризма.

„В предишния епизод стана ясно, но тепърва ще се разбира повече защо героинята ми е толкова груба, директна, затворена. Това в известна степен се дължи на детството й – спомена се в епизода, че го е прекарала в различни домове за изоставени деца. Героят на Юлиан Вергов – Камен Петков има ключова роля в нейното измъкване оттам и навлизането й в професията. Ролята ми не е лесна, но за мен едно от най-притеснителните неща беше интензитетът, с който протичат снимките. Тоест за много кратко време имаме да снимаме страшно много неща. Оценявам историята и как ще се развие занапред. Заобичах героинята си още от първия епизод, който прочетох. Довечера предстои да разберете повече за героя на партньора й Христо Петков (Валери Русев), а оттук насетне нещата ще станат още по-интересни“, разкрива Елена.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com