Седмица в Тропиците с музиката на Мартин Денев

Новият албум на музиканта-космополит пренася в безгрижието на балийския живот

Седмица в Тропиците с музиката на Мартин Денев | StandartNews.com

Когато навън е сиво и дъждът те похлупва, а спомените за пътешествия, слънце и море изглеждат като сънища, на помощ идва музиката.

Новият албум на Мартин Денев, този път издаден под псевдонима El Manga – „Another Week in the Tropics“ /“Още една седмица в Тропиците“/, идва сякаш по поръчка, за да ни спаси от есенните депресии.

Музикантът, който е и диджей, и продуцент, живее близо 10 г. на остров Бали. Наскоро се завърна в България, но донесе със себе си цялата палитра от цветове и звуци на тропика, както и онази радост за всеки ден от живота, която най-добре познават хората от Изтока.

Мартин е с класическо музикално образование, завършил е Консерваторията в Ротердам с джаз пиано и Berklee College of Music в Бостън, учил е латино пиано в Куба.

Необичайната ковид година – 2020, се оказа изключително продуктивна за музиканта. Само няколко месеца след издаването на неговия ЕР албум „Perfectly Enough“, който влезе в най-престижните световни класации и в сърцата както на феновете, така и на музикалните критици, имаме още един скъпоценен камък с последния му проект EL Manga - „Още една седмица в тропиците“ , издаден от австралийския лейбъл Issamin.

Шестте парчета „Made in Bali“ са погалени от слънцето, потопени в залези, мариновани в островни подправки и изсушени на пясъка по плажовете на Индийския океан.

И още нещо – те носят отпечатъка на всички места по света, където музикантът-космополит е бил – от Аруба до Джакарта, от Холандия до Токио и Сингапур. В El Manga електронното звучене е преплетено с Nu Disco и латино, с африкански и етно добавки. И поднесено с прохладна небрежност и тропическа лекота.

Музика за изпращане на слънцето с коктейл в ръка и палми, отразени в слънчевите очила ...

В траковете присъства целият спектър на островния живот. „Представете си как ставате сутрин, обличате ризата си, усмихвате се, скачате на мотора и карате към плажа, за да отворите пресен кокосов орех и да погледате как сърфистите „хващат“ вълната, децата ритат топка, а момичетата попиват слънцето с кожата си“, казва Мартин за „Jap Style“ – парчето, което пълни дансингите с Nu Disco вариации. „Ние просто искаме да продължим да пътуваме с бриза в лицето и солта по кожата си ...“.

„Behind The Pines“ е откровен фънк, “Sufi Dream” загатва за мистерия, “Playa Nostalgica” носи латино течения, “Wet T-shirt” те вкарва в темпото на късен летен следобед, а “Two Islands” потапя в безгрижно блаженство, когато единственият въпрос в главата ти е дали островите в далечината са обитавани или не.

Изпълнен с аналогови синтезатори, Fender Rhodes и неочакван оптимизъм, „Another Week in the Tropics“ ще те накара да мечтаеш за островния живот. Така че – отпусни се, сложи ръце зад главата си и издишай - добре дошъл на остров Бали!

Another Week in the Tropics...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай