Четвъртък,

Разрешиха танци, театър и опера на закрито

От: Рачо Рачев -
Разрешиха танци, театър и опера на закрито
A
A
A

Театрите, оперите и танцовите зали вече могат да работят и на закрито. Това стана ясно след среща на представители на танцовите съюзи и Съюза на артистите с министрите на здравеопазването Кирил Ананиев и на културата Боил Банов.

Врати отварят всички зали, физкултурни салони, частни и държавни репетиционни, читалищни сцени и детски школи. При функционирането им трябва да бъдат спазвани стриктно всичко противоепидемични изисквания.

В танцовите зали могат да се събират не повече от 20 души на разстояние 4 метра един от друг, а в театралните салони на закрито ще работят с 50% от капацитета си.

Готови сме да спазваме всички мерки, които ни бъдат предписани. Трябва да мислим и за психическото здраве, заяви Джейлян Демирев, ръководител на фолклорен клуб Северняците и член на УС на Асоциацията на хореографите у нас.

Около 2 милиона души в България използват танците в различните жанрове за разтоварване. А това най-вече помага като цяло за нацията, подчерта Демирев.

На срещата присъства и председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, който обяви, че се увеличава процентът на присъствие в театралните зали на открито на 50%, а на закрито – на 30%.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички