Поли Генова става Грозното пате

Поли Генова става Грозното пате | StandartNews.com

"Грозното пате", една от най-любимите приказки на децата и техните пораснали родители, оживява като вълшебен мюзикъл в столичния Модерен театър. Чудната история е разказана върху крилете на музиката, танците и думите, които карат мечтите да се превръщат в истини.

Във вихъра е Поли Генова - певицата се впуска в най-новото си приключение и надява сивия пух на главния герой, за да мине през целия трънлив път, за да се срещне с доброто и злото, с вярата и отчаянието, истината и илюзиите и да се превърне в красив бял лебед.

210 години след рождението на великия разказвач Ханс Кристиян Андерсен си спомняме, че да си различен не е престъпление, казват от екипа. Мъдростта на писаното слово - че всеки е красив по своему и заслужава да бъде ценен - е посланието към днешните деца.

Музиката е на Марио Балтаджиев, авторът на "Аладин". Режисьор е Надя Асенова, а либретото и текстът на песните са на Иван Ангелов. Хореографията е на Татяна Янева, костюмите на Антоанета Попова, сценографията - на Кънчо Касабов. За 80 минути пред публиката излизат Патка Сладка, Комшийка Червеношийка, Петела Будилник, британските гъсоци Хю и Грант, Пуяка Кораб, Квачка Късокрачка, Котка Кротка, братчетата Мрън и Гладен съм. Ненчо Балабанов влиза в няколко "перушинести" роли.

Премиерните представления са на 25 и 26 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай