Пинокио се завърна на БГ сцената

Дървеното човече лудува в театър „София“

Пинокио се завърна на БГ сцената | StandartNews.com

Пинокио най-после се завърна на българската сцена. Най-известното дървено човече в света вече лудува в театър „София“. „Талантливият кукломайстор Джепето е човек на изкуството. С обич и майсторлък той сътворява своя мечтан син от едно странно игриво дърво. Нарича го Пинокио, а Пинокио се оказва творба с характер. Истинска дървена глава – вироглав, немирен, любопитен и толкова наивен, че не различава доброто от лошото. Децата трябва да ходят на училище, но Пинокио не ще и не ще… Избягва и поема по трудния си път на скитащо дървено човече, сблъсквайки се с какви ли не неприятности. Пинокио копнее да е истинско момче и в преживелиците си открива какво е да си жив. Проумява каква сила е обичта. Докосва се до вълшебствата на добротата. Неговата закрилница – Феята със сините коси, му показва и някои неприятни и срамни черти на характера – например лъжата. Верен говорещ щурец го съпровожда и съветва в опасните моменти, а те не са малко. Чудните приключения на Пинокио са вълнуваща приказка за „вчовечаването“, която италианският писател Карло Колоди е разказал преди повече от 140 години. Дали стана истинско момче немирникът Пинокио? Да съпреживеем приключенията му“, призовава режисьорката Елза Лалева.

Музика, танци и мултимедия подгряват екшъна. В ролите са Даниел Кукушев, Михаил Милчев, Дениза Павлова, Ангела Канева, Димитър Стойнов, Йоанна-Изабелла Върбанова, Николай Димитров, Юлиян Рачков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Milana
преди 3 месеца

Хора, знаете ли, че с повишаване на имунитета вие ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, освен това ще се почувствате по-млади. Подсилвам имунитета си с едно от най-добрите лекарства и го купувам тук---- https://use.my/zf32

Откажи