Откриват Автокино в 24 града

Откриват Автокино в 24 града | StandartNews.com

От месец април Автокино ще радва жителите и гостите на 24 български града. Инициативата ще стартира на 6 април в морската ни столица Варна, а до края на месеца всеки ден ще отваря врати по едно кино в останалите селища, посочват от www.avtokino.bg. Освен в областните центрове автокиното ще спре и в два от големите ни градове – Казанлък и Троян. Премиерата за април е първият български пълнометражен анимационен филм от 20 години насам - "Българ Филмът".

През следващите месеци, веднъж месечно, на една и съща дата за градовете-домакини (27-ми е денят на Стара Загора) ще се излъчват по 3 прожекции на вечер, обещават организаторите. Киновечерите ще представят различни актуални български, европейски и американски филми.

Феновете на киното от автомобил трябва да направят предварителна резервация на билети, тъй като местата са ограничени до 40 автомобила. Те ще могат да ползват и щанда за храни и напитки по време на прожекцията. Кинолюбителите ще приемат филмовия звук в уединението и комфорта на своите автомобили, посочват голямото удобство, организаторите. Звукът се излъчва от нискочестотно AM или FM радио, и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай