Огнената Жана е големият победител в X Factor

Втори се класира рапърът Наско, а Ана Мария остана трета

Огнената Жана е големият победител в X Factor | StandartNews.com

София. Големият победител в музикалното шоу Х Фактор България е Жана Бергендорф, чийто ментор бе Любо Киров. Тя спечели 69,9% от гласовете на публиката, на второ място остана 16-годишният любимец на женската част – рапърът Наско, а трета завърши Ана Мария, която отпадна между 2-ри и 3-ти кръг на днешния концерт.

Общо изпълнение на всички вече изгонени от формата участници даде старт на финалния концерт на музикалното шоу. Талантите взривиха публиката с микс на някои от най-големите хитове на изминалата година, като Get Lucky и Waiting all night.

В първия етап от надпреварата днес тримата финалисти трябваше да изпеят песен по избор от предишен кръг на предаването. Първи за любовта на публиката пя Наско и... я спечели. Той изпълни песента, с която спечели съдиите още на кастингите и място в предаването – рап хита Molly. Ана Мария пък се беше спряла на лиричното парче на Бионсе – Halо, като с изпълнението си и визията, напомняща на ангел, успя да докосне и разчувства дори и зрителите пред малкия екран, което и донесе заслужени похвали от журито. Жана окончателно вдигна публиката на крака с танцувалното A little party never killed nobody от саундтрака на „Великия Гетсби" и заедно с танцьорите сътвориха едно динамично, ексцентрично и цветно шоу на сцената на Х Фактор, с което си спечели определението от Саня: „Жана, Жана, ти си музикално неизбежна!".

Водещите Алекс Раева и Мария Игнатова съобщиха временните резултати след първия кръг, като зрителните бяха поставили на първо място Жана с 35, 3 %, 32,6 % бе получила Ана Мария, а Наско изоставаше в класирането с малка разлика и 32,1 %.

Вторият кръг пък бе посветен на дуетните изпълнения. Богомил от миналото издание на предаването партнира на Ана Мария в лиричен дует на One sweet day, който толкова трогна съдиите, че Саня Армутлиева обеща да им продуцира една дуетна песен, а наставникът на Ана Мария -  Заки, който по професия е юрист, се закани да следи за изпълняването му и шеговито я „заплаши" с нотариална бележка. Великолепната Жана и нейният ментор Любо вдигнаха дори и журито на крака с брутално изпълнение на класиката Purple rain, в което блесна безкрайният вокален диапазон на червенокосата дива. Наско пък имаше честта да пее рамо до рамо с най-големия поп-глас на България – Мария Илиева – те избухнаха с кавър на NY Empire state of mind, като невероятното рапиране на Наско се допълваше прекрасно с високите извивки на Мария.

Последва повратен момент във финалната вечер, тъй като финалистът с най-нисък вот трябваше да напусне надпреварата. Това се оказа 15-годишната Ана Мария, която отпадна песен преди края.

Последната финална битка бе между ритмичния рап на Наско и огнения глас на Жана. Всеки заложи на стихията си в последното си изпълнение. Наско избра Lose Yourself на Еминем, като се раздаде докрай, скочи върху масата на журито и дори след изпълнението не можа да сдържи емоцията си и в очите му се появиха сълзи. В един завладяващ романтичен свят пък ни отведе високогласната Жана с изпълнението си на песента на иконата Уитни Хюстън – I have nothing.

Двамата финалисти трогнаха журито и феновете си и показаха, че заслужено са достигнали до последния кръг на музикалната надпревара, но решението кой да стане Х Факторът на България беше изцяло в ръцете на негово величество Зрителя, който обяви Жана за най-достоен носител на титлата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай