Нона Йотова: Съдбата ми изпрати Джина Лолобриджида

Нона като идола си Джина Лолобриджида

Нона Йотова: Съдбата ми изпрати Джина Лолобриджида | StandartNews.com

Нямаше да се справя в живота без помощта на родителите ми, споделя звездата на Сатирата

Актрисата, която влиза в кожата на световната кинодива, издава албум с песни по стихове на майка си

Нона Йотова, която открай време се увлича по езотерика, хороскопи, нумерология, е категорична - Съдбата й е изпратила възможността да изиграе Лолобриджида. Пеещата актриса отлично се справя с образа на световната кинодива в спектакъла на Сатирата "Джина и Фидел". Нейн партньор като Кастро е Кирил Ефремов. "Тя винаги е била мой идол. Затова почти изпаднах в шок, когато стана ясно, че ще правим представлението. Пълна мистика", уточнява Нона. Но все пак най-трудната роля в живота й е тази на майка, беше категорична тя в "Преди обед" по bTV.

Синът й Йоан е на 20, миналата година беше абитуриент. Винаги е мечтал за професията на майка си и вече участва в студията към Младежкия театър, където му преподава самият Малин Кръстев. "Не бях толкова отдадена като родител. Едва ли щях да се справя, ако не бяха майка ми и баща ми - те са ми помагали във всичко".

В театъра Нона напоследък се чувства все по-уверена заради "страшно интересните си роли".

Но не крие, че Бланш Дюбоа от "Трамвай Желание" си остава преломен персонаж в кариерата й. Тъкмо героинята на гениалния драматург Тенеси Уилямс я "мотивира" да напусна Армията и да избере свободата - в началото в "Сълза и смях", а после и в Сатирата.

Нона обяви, че ще издаде албум с 10 песни по текстове на майка й, поетесата Елка Недкова, и още толкова познати от националния ни фолклор. Тя от младини е изкушена от народната музика. Никога няма да забрави едно от първите си музикални участия в столичната зала "Фестивална". "Когато Росен Балкански дръпна струните на китарата, а аз запях "Ке те молам", всички онемяха. Беше много хубав момент", разказа Йотова. Тя е все така вярна и на хобито си - рисува скици на дрехи. На всяка от тях изобразява "фаталната жена" - в дръзки тоалети, които подчертава силата на пола, който минава за нежен. "Не мога да си позволя лакът върху ноктите ми да е един цвят, а визията ми да не подхожда на него. Дизайнът много ме влече", разкрива тя. Тази страст към елегантността също е наследила от майка си. "Още в първи клас ми беше ушила бяло костюмче с черна дантела. Винаги е обръщала е внимание на тези неща", спомня си Нона. През юли Нона ще почете една година от смъртта й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай