Най-после: Индиана Джоунс се завръща

Най-после: Индиана Джоунс се завръща | StandartNews.com

Стивън Спилбърг не иска да чуе и дума за друг актьор в ролята на щурия археолог

Петата част на приключенската сага ще излезе на 19 юли 2019 година

Най-после: Индиана Джоунс се завръща! Харисън Форд и Стивън Спилбърг се обединиха, за да добавят поредна част към една от най-великите приключенски саги в света. Двамата бяха супердует и в предишните четири филма, които разбиха класациите и бокс офисите. Какво ще е заглавието на петата лента, все още се пази в пълна тайна. Алън Хорн, председател на "Уолт Дисни студиос", каза по случая: "Индиана Джоунс е от най-великите герои в историята на киното и ние нямаме търпение да го върнем отново на екран през 2019 година. Голяма рядкост е да има толкова перфектна комбинация от режисьор, продуцент, актьор и роля. Едва ли е възможно да бъдем по-развълнувани от факта, че отново ще работим с Харисън и Стивън", казаха Кейтлин Кенеди и Франк Маршал, изпълнителни продуценти на лентата. Историята за известния археолог и изследовател започна през 1981 година в "Похитителите на изчезналия кивот". Той беше последван от "Индиана Джоунс и Храмът на обречените" (1984), "Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход" (1989), "Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп" (2008). Последният беше до известна степен осмян от критиците. Шиа Лебьоф обаче спечели по-младите с участието си в приключенската сага. Актьорът се превърна в екранния син на Индиана Джоунс. Все още не е ясно дали ще участва в петата част. Четирите филма са донесли почти 2 милиарда долара приходи. А Спилбърг определи Форд като незаменим за главата роля. Легендарният режисьор категорично отказа да обсъжда смяната на Форд. За негов наследник се спрягаше Крис Прат.

Новината за новия филм идва няколко месеца след като Харисън Форд сподели пред медиите, че не би се отказал от д-р Хенри "Индиана" Джоунс, независимо от напредналата си възраст. В момента той е на 73.

Само преди няколко месеца Форд коментираше двете най-големи роли в кариерата си - на Хан Соло и Индиана Джоунс. "Имам голям късмет като актьор. Между "Междузвездни войни" и "Индиана Джоунс" играх в още куп филми, представени на новото поколение, което ме поддържаше. Така публиката беше запозната с моята работа", каза Форд.

Почитателите на кинолегендата изразиха щастието си от новината за излизането на петата част на филма в социалните мрежи мигновено. "Развълнуван съм да видя завръщането на човека, който ме вдъхнови да стана археолог", написа в Туитър фен на Индиана Джоунс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай