Мелпомена завладя Банско

Мелпомена завладя Банско | StandartNews.com

Община Банско залага и на театъра, за да привлече повече туристи в курорта през лятото. От вчера до 7 юли курортът отново ще се превърне в столица на Мелпомена с Летните театрални празници „На публиката – с любов".

Планинският курорт ще предложи добра възможност за всички почитатели на театралното изкуство, които да комбинират лятната почивка с изкуството. Официалното откриване бе снощи в 19,00 часа с постановката на Драматичен театър – Разград, открита сцена „Сълза и смях" и Продуцентска къща „Евро Диалог" - "Яворов, Лора и Мина в часа на синята мъгла". В пълната със зрители зала играха Иван Радоев, Елена Петрова и Мариела Топалова.

Днес от 11,00 часа Столичен куклен театър ще играе „Някои могат, други – не!" на Теди Москов и Симон Еди Шварц за най-малките любители на театралното изкуство. Спектакълът „Швейк" с участието на Герасим Георгиев и Валентин Танев на Театър „Българска армия" банскалии и гости на града ще видят утре от 19,00 часа. Два дни по-късно Театрална къща „VIVA ARTE" ще представи „Вик за любов", началото на постановката е от 19,00 часа. Неин режисьор е Асен Блатечки, който играе и на сцената заедно с Койна Русева. Финалът на театралната фиеста ще постави Театър „Българска армия" с представлението „Да разлаем кучетата" на режисьора Иван Урумов. В него играят големите ни актьори Васил Михайлов и Георги Кадурин. „Сигурен съм, че създателите на постановките ще усетят невероятната атмосфера на нашия град и ще раздадат до край своя талант и вдъхновение. На тях пожелавам творческа свобода и аплодисменти", заяви кметът Георги Икономов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай