Мария Бакалова става българка от 19-и век в нов филм

„Свобода или смърт“ е работното заглавие на проекта

Мария Бакалова става българка от 19-и век в нов филм | StandartNews.com

Мария Бакалова и Юлиан Костов, който я изпрати на кастинг за „Борат“ 2, искат да популяризират българската история отвъд океана. След като влезе в Топ 10 на изгряващите звезди за 2020-а в класацията на „Варайъти“ и беше обявена за вероятен кандидат за „Оскар“, бургазлийката и нейният ментор са се посветили на проект, който се очаква да разказва за революционните борби на народа ни против османското владичесво и Руско-турската война освободителна война.

Според IMDb историята ще бъде проследена в няколко епизода и ще получи статута на лимитиран сериал. Действието ще се развива между 1877 и 1878 г., като поредицата ще носи заглавието „Свобода или смърт“ и ще разкрива историческите факти през различните гледни точки на героите. Вече е обявено и името на една от сериите - „Баташкото клане“.

Премиерата е предвидена за 2022-а, като отново според IMDb тя ще бъде дистрибутирана в САЩ. Зад всичко това стои компанията на Юлиан Костов, която той създаде през април и в чийто каталог влиза и филмът Bullets Of Justice с Дани Трехо. Юлиан, снимал на терен с Кийфър Съдърланд и Морган Фрийман, е отворил и първата българска агенция за актьори и режисьори. Както се знае, Костов работи с елитни кастинг директори като Нанси Бишъп, която стои зад участието на Мария в „Борат“ 2. Тогава Костов предлага на Бишъп видео записи от 70 актриси и бургазлийката излиза начело.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай