Киносалоните по света се пълнят бавно

Премиери няма – гледат само стари хитове

Киносалоните по света се пълнят бавно | StandartNews.com

Южнокорейците се върнаха в киносалоните – само за предишния уикенд те са купили билети за 3, 17 милиона долара. Отличник в бокс офиса е трилърът „The Intruder“.  В Япония най-гледани за същия период за „Отмъстителите“. Там обаче беше регистриран ръст в заразата и хората отново си останаха вкъщи. Из цяла Азия имат и проблеми с репертоара. Премиерите бяха отложени за по-добри времена и сега зрителите се задоволяват с хитове като „Най-великия шоумен“ от 2017 года – за да гледат Хю Джакман и компания са похарчили 310 000 за два дни. В Хонконг са с 9 процента надолу от началото на юни – приходите са 662 000, като 139 бона от тях е спечелила анимацията „Приключенията на дигимоните“. В Тайван, където не затвориха нито училища, нито ресторанти, нито зали, гледат анимацията на Pixar „Напред“ - 252 000 долара за три дни. Това е най-добрият резултат от началото на пандемията.

Със 17 процента са паднали приходите от билети през предишния уикенд и в Германия. Най-много напоследък там гледат „Идеалната непозната“ от 2016-а и „Вади ножовете“ от 2019-а с купени билети за 64 000 евро. Рязък скок в продажбата на билети има в Австралия – със 133 процента нагоре.

В Чехия, където най-големите киновериги все още са  затворени, през миналия уикенд са заработили едва 160 000 долара. Най-посещаван е бил документалния филм „Caught in the Net“. В Испания печалбите са едва 16 000. Кината в Мадрид ще отворят в средата на юни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай