Карталов с топли думи за Камен Чанев

Загубата ни е огромна, не само България, целият свят се прощава със своя любим тенор, каза шефът на операта

Карталов с топли думи за Камен Чанев | StandartNews.com

Загубата ни е огромна, не само България, целият свят се прощава със своя любим тенор Камен Чанев. Това заяви в интервю за бТВ  акад. Пламен Карталов, директор на операта. Световноизвестният тенор почина на 56 години след усложнения от COVID-19. Днес той ще бъде положен до митрополитите във владишкия храм „Св. Димитър“ в Стара Загора. Това го прави един истински свещенослужител на нашето и световното оперно изкуство, коментира още акад. Карталов.

ВИЖ ОЩЕ: Погребват тенора Камен Чанев до митрополити

Той разказа, че на 26 години Камен Чанев е вече солист на Софийската опера. След пет години на щат в операта той я напуска и прави кариера зад граница, но никога не е прекъсвал своите връзките и контакти с театъра, от който тръгва.

Лично аз като режисьор имам много постановки с Камен Чанев. Получихме много съболезнования от колеги, Камен беше една скромна личност, беше приятелски настроен и отворен и към публиката и към колегите си, каза акад. Пламен Карталов. Той съобщи и спектаклите на Операта в условията на пандемия.

„Започнахме да играем активно още в края на лятото, за да извадим страха от умовете на нашите артисти и музиканти”, каза директорът на операта. В условията на пандемия софийската опера дори излезе с премиера – спектакълът "Електра".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай