Погребват тенора Камен Чанев до митрополити

Чанев, който си отиде от коронавирус, ще бъде погребан на 28 ноември

Погребват тенора Камен Чанев до митрополити | StandartNews.com

Световноизвестният български тенор Камен Чанев, който си отиде от коронавирус, ще бъде погребан на 28 ноември в двора на митрополитския храм  "Св. Димитър Солунски" в Стара Загора. Това съобщи пред репортери Старозагорският митрополит Киприан.

Инициативата е на дядо Киприан, който е меломан, музикант, както и диригент на няколко постановки на Старозагорската опера.

В двора на най-старата старозагорска църква са погребани митрополитите Павел, Климент и Панкратий, които са били на епископската катедра в Стара Загора през XX век. Църковният двор, в който е килийното училище, в което е учил Левски, е и последен дом за старозагорски кметове след Освобождението, както и за свещеник Георги Шарапчиев, основал първото православно братство в Стара Загора през 1910 г.

В последния си път Камен Чанев, който си отиде на 56 години, ще бъде изпратен от брат си Здравко, който живее в родния им град Сливен и от сопраното Таня Иванова, с която тенорът изигра последната си роля на 6 ноември - Отело в едноименната опера на Джузепе Верди в премиерният спектакъл на Старозагорската опера.

Заради ограниченията и строгите санитарно-противоепидемични мерки изпращането на Камен Чанев ще стане при ограничен брой присъстващи. Желаещите да се поклонят и да напишат нещо в паметната книга ще могат да го направят от 10.00 до 13.00 часа във фоайето на оперния театър в Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай