Опашка на касите заради легенди от Германия

Kraftwerk отново на фокус

Опашка на касите заради легенди от Германия | StandartNews.com

Легендарната електро-поп група "Крафтверк" от Германия (Kraftwerk) ще изнесе  само един концерт за тази година в Германия в събота в двореца на Карлсруе в югозападната част на страната по време на Фестивала на светлината, съобщи ДПА.

Билетите за концерта - 16 000 на брой, бяха разпродадени бързо.

"Докато "Крафтверк" заемат мястото си на балкона на двореца, 16 прожектора с висок капацитет ще бъдат настроени за Фестивала на светлината и ще прожектират мултимедийното шоу за концерта върху 170-метровата фасада на замъка", казаха организаторите.

По време на фестивала, който продължава от 16 август до 17 септември, произведения на светлинното изкуство ще бъдат представяни по стените на бароковия замък.

Проектът "Крафтверк" е създаден през 1970 г. на експерименталната арт сцена в Дюселдорф. Групата наложи тенденции и написа музикална история в жанровете електро- и синт-поп, минимализъм и техно. Сред хитовете им са парчета като "Autobahn" и "The Model". През 2014 г. "Крафтверк" бяха отличена с награда "Грами" за цялостен принос. През 2021 г. групата бе въведена в Залата на славата на рокендрола в Кливланд, щата Охайо.От оригиналния състав на групата само 76-годишният днес Ралф Хютер все още свири в бандата, пише БТА 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай