Ивелин криел татус заради Корпуса

Актьорът и колегите си пуснали косми по гърдите заради втората серия

Ивелин криел татус заради Корпуса | StandartNews.com

София. Стане ли дума за шеги, най-бързо реагира Ивелин Найденов-Борето от неразривната света Троица в "Корпус за бързо реагиране". Гледаме втора серия от януари на големия екран. Филмът беше малка революция в първата си част - с бюджет едва от 50 000 лева постигна гледаемост, за която скъпи продукции само могат да мечтаят. Ивелин, Васко Мавриков и Евгени Будинов са отрядът, който пак ще спасява света, този път от ядрена заплаха.

Само му подай искра, Антоний Аргиров наблизо и гледай какво става. Звънят на Евгени Будинов и най-сериозно му заявяват: "Обади ли ти се еди-коя си от еди-коя си агенция? Значи сега ще ти се обади. Търси те английски режисьор. Снима реклама за майонеза и те иска за главната роля!". Колегата им се връзва и се вдъхновява, докато не си признаят, че го ментосват.

Героят Борето ще го завърти пералня и в личен, и в корпусен план, разкрива Ивелин. "Борето е провокация, защото съм съвсем различен от него в живота - той е сдържан, а аз съм много емоционален, понякога даже дивак. Но режисьорът Станислав Дончев-Стамбата, с когото работихме заедно в "Забранена любов", ми звънна и за този проект и много се зарадвах. Той ми каза: "Васко и Гецата са приятели от дълго време и са идиоти в хубавия смисъл на думата. Но за да е идиотията пълна, ти трябва да допълниш този екип", разказва Ивелин.

Животът като най-непредвидимия драматург подрежда при Ивелин така нещата, че при снимките на първата част му се случва сватба, а при мейкинга на втората пак е ерген. Той и певицата Русина сключиха брак и година след това се разделиха. Нямало външни фактори, минало без драми, просто разбрали, че вече няма смисъл да са заедно. Запазват и приятелски отношения. А той е едва на 28. Кое е по-добре - да си женен или не? "Хубаво е да имаш човек до теб. Това осмисля живота ти", отвръща актьорът.

В "Корпус" на Ивелин му се наложило да си крие единия от трите татуса, защото Борето е суперприличен тип, компютърен гений, който не се занимава с излишни неща. Било август, дърво и камък се пукали от жега, но Ивелин ходел с дълъг ръкав. Той, Мавриков и Будинов трябвало да си пуснат косми по гърдите, за да изглеждат по-натурални героите им, въпреки че в живота се поддържат. В една от сцените, които ще видим в "Корпус 2", на Будинов му ги епилират съвсем наживо и истински. А това си е мъжко достойнство, което самият сър Том Джоунс дори е застраховал.

В "Корпус за бързо реагиране" Ивелин е супер в час с PC-тата, но в живота казва, че познанията му стигат до това да сърфира и да си проверява мейла. Ако трябва да си преинсталира windows-а, вика на помощ Жоро Хакера. Но пък самият Ивелин е ставал жертва на пирати в нета. Профилът му във Фейсбук е бил хакнат и разпращал съобщения и вируси на приятелите в листата му. Ивелин си знае кой е отговорен за това, но се е постарал да забрави неприятната случка на вмешателство в личното му пространство. Според него виртуалното общуване не е за предпочитане, защото в писаната реч, в чатенето се губят толкова нюанси и интонации, които просто дават различен смисъл. И често комуникацията се обърква и хората се губят в превода.

Народната любов го съпътства и в заведения, и в таксита. Когато играел боксьора Маймуната от "Забранена любов", му се наложило си хване такси до близко разстояние и шофьорът нямал нищо против: "Щом е за господин Маймуната, може!". В някакъв клуб пък го обградили мацки още от вратата и взели да позират до него и да се щракат с телефоните. "Слагат ме на стол, едната се настани в скута ми, другата се намести в ръцете ми и виждам някакви яки момчета с ланци как ме гледат лошо. Аха и да ми отвинтят главата. А момичетата ме целуват по бузите. Направо като в анимационно филмче беше. Явно тези типове им бяха гаджетата, не бяха случайни хора, но за щастие преглътнаха сцената стоически", разказва Ивелин.

Веднъж отишъл да търси помощ за джиесема си и започнал да обяснява на момичето зад щанда какво му е. И чул отсреща само едно:"А-а-а-х-х".

Напоследък Ивелин е дал яко газ на идеята да кара мотор. Взел необходимата категория, сега се оглежда за подходящия за него типаж автозвяр. С двигателите е на "ти" още като ученик в транспортния техникум. Съдбата го отвежда в Благоевград, където учи актьорско майсторство при Огнян Спиров. Ивелин го смята за втори баща. Класът им играе отрано на софийски сцени и печели награди в чужбина. Веднъж в Минск влезли в столовата, а цялото жури, което се хранело на съседна маса, станало на крака и аплодирало младоците.

Сега Ивелин се стяга за сцената. Заедно с Венци Янков, известен като Малкия Близнак от "Под прикритие", готвят постановка по разкази на Зошченко. Междувременно цитира Мелани Грифит в "Работещо момиче": "Имам глава за бизнес и тяло за грях". Та той развива напитката bubble tea в София.

Любим виц:

Срещат се мъж и жена, бивши съученици.

- Как си - пита той.

- Много добре - отвръща тя. Омъжих се в Щатите, хотелче имаме със съпруга ми, а ти?

- Отивам да си платя тока.

- А иначе?

- Иначе ще го спрат!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай