Сряда,

Големият Стефан Цанев с тежка присъда за младите политици

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС, архив -
14680
Големият Стефан Цанев с тежка присъда за младите политици
A
A
A

Младите в политиката днес не са по-добри от старите и "се чувстват като екскурзианти, които искат да покажат бабаитлък", сподели в интервю за БНР българският поет, писател и драматург Стефан Цанев.

"Винаги съм се уповавал на младото поколение. Не вярвам в застаряващи държавници. Младият човек гледа към бъдещото, иска да уреди държавата си. Възрастният човек има комплекси да отмъщава за нещо на някого", каза Цанев, но след това изрази съжалението си за демонстрираното отрицателно отношение на младите.

"Така и ще си отидат, без да кажат довиждане", констатира той.

Цанев изрази отчаянието си от "безсмислената ожесточеност, която цари във войната в Украйна".

"Войната е нещо жестоко, но никога не съм очаквал такова безсмислено разрушаване на цели градове. Все пак сме 21 век. Има нещо примитивно. Сякаш се връщаме към диващината, към това непременно да разрушиш", оплака се драматургът.

Той съобщи, че предстои да излезе негова нова стихосбирка "Небесна гледна точка". "Не спирам да работя, това ми е спасението. Имам теория, че целият организъм работи заради мозъка. Ако човекът спре да работи с мозъка си, организмът губи мотивация да съществува и започва да се разпада", казва Стефан Цанев.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички