Големият екран се разбунтува. Актьори изпълниха улици

Стачка на актьори осуети кинофестивал

Големият екран се разбунтува. Актьори изпълниха улици | StandartNews.com

Откриването на кинофестивала във Венеция бе осуетено, след като филмът  "Претенденти" ("Challengers"), режисиран от Лука Гуаданино, с който трябваше да се открие фестивалът беше изтеглен от участие. Причина за това е станала стачка на актьорите, съобщиха осведомителните агенции

Филмът "Претенденти" ("Challengers") на режисьора Лука Гуаданино и със Зендая в главната роля е изтеглен от участие в кинофестивала във Венеция, който трябваше да бъде открит с него, предадоха осведомителните агенции. 

Причината за това решение е стачката на актьорите.

Филмът, в който Зендая е треньорка по тенис, замесена в любовен триъгълник, трябваше да открие филмовия фестивал във Венеция на 30 август, а след това да бъде пуснат в киносалоните на 15 септември. Заради стачката на холивудските актьори, които протестират и не рекламират продукциите си, включително отказват да преминат и по червените килими, разпространителят "Ем Джи Ем" (MGM), собственост на "Амазон студиос", обяви, че "Претенденти" ще излезе на 26 април 2024 г. 

"След внимателно обмисляне с нашите партньори и вземайки под внимание параметрите, които профсъюзът на актьорите представи..., взехме трудното решение да изтеглим "Претенденти" от тазгодишния Международен филмов фестивал във Венеция", се казва в изявление на "Ем Джи Ем", цитирано от Асошиейтед прес. "Очакваме с нетърпение да отпразнуваме филма, когато можем да направим това с актьорски състав, с режисьора Лука Гуаданино и екипа на продукцията на по-късна дата".

"Претенденти", в който участват Джош О'Конър и Майк Фейст, е първият известен филм от есенния фестивал, който отпада заради продължаващите стачки на актьорите и сценаристите. Много хора от филмовата индустрия с тревога следят колко дълго ще продължат стачките и как те могат да нарушат провеждането на големите филмови форуми през есента.

Фестивалът във Венеция, последвана от тези в Торонто и Ню Йорк, са изключително важни за популяризиране на предстоящи продукции. Премиерите им обаче могат да бъдат заглушени без участието на участващите в тях звезди, отбелязва Асошиейтед прес. 

Организаторите на 80-ия кинофестивал във Венеция обявиха, че форумът ще бъде открит с филма "Comandante" на италианския режисьор Едоардо де Анджелис и с Пиерфранческо Фавино в главната роля. Форумът започва на 30 август и ще продължи до 9 септември. 

Няколко филма с насрочени за месец август премиери бяха отложени заради стачката. Продукцията "Problemista" на A24 вече не фигурира в този график. Филмът на Хулио Торес с участието на Тилда Суинтън в главната роля трябваше да дебютира в киносалоните на 24 август.  “Чудо” на Марк Фостър беше планиран за 18 август , но ще се появи по-късно през годината, отбелязва Асошиейтед прес, предаде БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай